Δ. Περίχαρος – Σωματείο Εργαζομένων Αμαλία Φλέμινγκ: Η κυβέρνηση συνειδητά προσπαθεί να κλείσει δημόσιες δομές υγείας, ώστε να αντικατασταθούν από ιδιωτικές

Συνεντεύξεις - videos
18 Ιαν, 2022

Με προσχηματικές δικαιολογίες η κυβέρνηση αναστέλλει τη λειτουργία του Παίδων Πεντέλης, αφού ούτε καν οι λόγοι που επικαλείται ισχύουν, μιας και οι εμβολιασμοί προχωρούν ικανοποιητικά στην περιοχή, χωρίς καθυστερήσεις, από εμβολιαστικές γραμμές που ήδη υπάρχουν και λειτουργούν με επάρκεια στο νοσοκομείο. Με αυτές τις καταγγελίες σχολιάζει ο προεδρεύων του σωματείου εργαζομένων στο Αμαλία Φλέμινγκ, Δημήτρης Περίχαρος, στο Στίγμα της ΜέΡΑς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στο ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής:

Όπως και το Αμαλία Φλέμινγκ πριν από κάποια χρόνια, έτσι και το Παίδων Πεντέλης τώρα έχει μπει στο στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης της υγείας, απλώς είναι πολύ δύσκολο να το κλείσουν χωρίς λόγο. Γι αυτό, εκμεταλλεύονται ακόμη και την πανδημία προς αυτό το σκοπό.

Οι λόγοι που παρουσιάζονται για την αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου είναι εντελώς προσχηματικοί. Μέσα στις γιορτές βγήκε η απόφαση να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή λειτουργούσε ήδη ως εμβολιαστικό κέντρο με τρεις γραμμές εμβολιασμού, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής, χωρίς να σημειώνονται καθυστερήσεις και αναμονές.

Επιπλέον, στην περιοχή λειτουργούν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία επίσης είναι χαλαρά, χωρίς αναμονές για τους πολίτες.

Σαν αποτέλεσμα, υπήρξαν μεγάλες και δυναμικές κινητοποιήσεις, τόσο των εργαζόμενων στο νοσοκομείο, αλλά και από συνδικαλιστικούς φορείς και κυρίως από γονείς και από την τοπική κοινωνία.

Όταν έφτασε η ημέρα της εφημερίας και το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου πήγαινε να προσέλθει στην υπηρεσία του, αντίκρισαν ξαφνικά διμοιρίες ΜΑΤ. Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί παρουσία ΜΑΤ εντός ενός νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι εκτός. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας.

Γενικότερα, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα περίθαλψης στην Αθήνα, γι αυτό βλέπουμε εικόνες με ράντζα στους διαδρόμους και διασωληνωμένους ακόμη και σε αμφιθέατρα νοσοκομείων! Και παρ’ όλα αυτά, θέλουν να κλείσουν νοσοκομεία. Επίσης, επίκεινται απολύσεις αφού το Μάρτιο τελειώνουν πολλές συμβάσεις επικουρικών.

Δεν είναι ότι η κυβέρνηση τα έχει κάνει μπάχαλο. Αντίθετα, ό,τι γίνεται, γίνεται συνειδητά με σκοπό να κλείσουν δημόσιες δομές υγείας και να πάρουν τη θέση τους ιδιωτικές.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο