Ανησυχείτε κύριε Μητσοτάκη;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Νοέ, 2019
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τη στρατηγική έντασης που ξεδιπλώνουν καθημερινά οι δυνάμεις που θεσμικά είναι επιφορτισμένες να διατηρούν την τάξη.

Το τελευταίο κρούσμα, μιας βίαιης επίθεσης των ΜΑΤ εναντίον αβλαβών και άοπλων συγκεντρωμένων πολιτών μέσα στο χώρο της Ευελπίδων, θα δοκιμάσει στο έπακρο τις ακροβατικές ικανότητες του κυρίου Χρυσοχοϊδη προκειμένου να το εντάξει σε κάποιο πλαίσιο «πάταξης της ανομίας»: κάμερες μέσων ενημέρωσης κατέγραψαν ότι δεν υπήρξε ούτε ανομία ούτε πρόκληση, συνεπώς ο κ. Χρυσοχοϊδης που κατά δήλωσή του ψήφισε χωρίς να το έχει διαβάσει ολόκληρο Μνημόνιο, πιθανότατα δε διάβασε επίσης ότι η «συνάθροιση άνω των τριών ατόμων» δε συνιστά πλέον αδίκημα.

Θέλουμε όμως να μοιραστούμε την ανησυχία μας, και να τη μεταφέρουμε στον ίδιο τον Πρωθυπουργό:

Να ανησυχείτε κύριε Μητσοτάκη. Γιατί η στρατηγική αυτή μπορεί να έχει πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη στις δεξαμενές απ’ τις οποίες αντλείτε ψηφοφόρους, αλλά σας βάζει σε μια διόλου κολακευτική παρέα ανελεύθερων, αυταρχικών καθεστώτων που έχουν τουλάχιστο τη στατιστική τάση να μην μακροημερεύουν.

Να ανησυχείτε κύριε Μητσοτάκη. Γιατί μια πρόχειρη ματιά στον ξένο Τύπο (δε χρειάζεται καν να αναγκαστείτε να διαβάσετε τους Financial Times) αποτυπώνει ένα κύμα εξεγέρσεων πολιτών ενάντια σε κυβερνήσεις που τους φτωχαίνουν οικονομικά και τους καταπιέζουν αστυνομικά, και ξέρετε πολύ καλά, κι ας μη μπορείτε να το ομολογήσετε, ότι η πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων σε συνδυασμό με το επόμενο ξέσπασμα της Κρίσης, θα πλήξουν την τσέπη των Ελλήνων πολιτών και θα κονιορτοποιήσουν ακόμα και το ξεπούλημα που αποκαλείτε «επενδύσεις».

Να ανησυχείτε κύριε Μητσοτάκη. Γιατί όταν οι πολίτες φτάσουν ν’ αναρωτιούνται ποιος θα προστατεύσει τον πολίτη απ’ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πολύ γρήγορα θα ψάχνουν και κάποιον να φέρει μια νέα Δημοκρατία για να τον προστατεύσει από τη «Νέα Δημοκρατία».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο