Ανακοίνωση της νεολαίας του ΜέΡΑ25 σχετικά με τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Οκτ, 2019

«Εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ με όλο τον χημικό εξοπλισμό τους»

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ απέδειξε πόσο ικανή είναι να εξασφαλίσει την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών/φοιτητών. Θέτοντας σε κίνδυνο σήμερα το μεσημέρι τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, μετά από κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Χιλή, αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ εμφανίστηκαν από τους δρόμους Αντωνιάδου και Δεριγνύ πιστές στο δόγμα περί πάταξης της ανομίας ακολούθησαν τα άτομα μέσα στο χώρο της ΑΣΟΕΕ και δεν δίστασαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων στο προαύλιο του Πανεπιστημίου. Την ίδια ώρα υπήρχαν φοιτητές στις αίθουσες και στα αμφιθέατρα που εισέπνευσαν τα χημικά τα οποία πέρασαν μέσα στο κεντρικό κτίριο. Είναι πρόδηλο να μιλάει η κυβέρνηση για ανομία, την ίδια στιγμή που ανυποψίαστοι φοιτητές την ώρα των μαθημάτων έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά. Μέλη της νεολαίας του ΜέΡΑ25 που βρίσκονταν εκεί είδαν νέες και νέους να τρέχουν πανικόβλητοι, χωρίς να μπορούν να αναπνεύσουν. Μετά τα σημερινά επεισόδια, οι γονείς των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ θα νιώθουν πλέον πιο ασφαλείς και θα είναι πιο ήσυχοι που τα παιδιά τους σήμερα εισέπνευσαν δακρυγόνα και χημικά μέσα στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αύριο χάρει στον κ. Χρυσοχοΐδη ξημερώνει μια πιο «ασφαλής» ημέρα. Καταγγέλλουμε την σημερινή αστυνομική επέμβαση μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ και υπενθυμίζουμε πως με την κατάργηση του ασύλου άνοιξε ο δρόμος για τέτοιες καταστάσεις. Κύριε Μητσοτάκη η εικόνα των ΜΑΤ μέσα στο πανεπιστήμιο μας φέρνει συνειρμικά άλλες εποχές και επιφυλασσόμαστε για τις εξελίξεις που έρχονται. Οι φοιτητές στα πανεπιστήμια του εξωτερικού τα οποία εξυμνείτε άραγε ζουν τέτοιες καταστάσεις;

Νεολαία ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο