Ανακοίνωση της νεολαίας του ΜέΡΑ25 σχετικά με τα επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Οκτ, 2019

Η χθεσινή ημέρα επιβεβαίωσε τον αυταρχισμό της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κατά την διάρκεια φοιτητικού συλλαλητηρίου, στο κέντρο της Αθήνας, με αποφάσεις 17 φοιτητικών συλλόγων, στην πιο μαζική διαδήλωση των τελευταίων εβδομάδων ενάντια στο μνημονιακό έκτρωμα που προωθεί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, φοιτητές από όλη την Αθήνα και παράλληλα στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, βροντοφώναξαν το απαραβίαστο δικαίωμά τους στην ελεύθερη και δωρεάν δημόσια παιδεία.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προσπαθεί να υπονομεύσει και να υποβαθμίσει τα πτυχία μας με το νομοσχέδιο που περνά σχετικά με την εξίσωση δημοσίων πανεπιστημίων και ιδιωτικών κολλεγίων, με τις διαγραφές φοιτητών «ν+2» και την κατάργηση του ασύλου που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι. Όμως για κακή μας τύχη δεν βρήκαμε ευήκοα ώτα. Αντιθέτως μας υποδέχθηκαν πάνοπλοι ΜΑΤατζήδες κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας, στο πλάι του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η εξέλιξη ήταν δραματική για όλους μας καθώς έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών ουσιών από τις αστυνομικές δυνάμεις θέτοντας σε κίνδυνο τους φοιτητές που βρέθηκαν στην πορεία. Καθώς είναι γνωστό σε όλους πως η επαφή με τέτοιου είδους χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αναπνευστικά και απώλειας όρασης. Καταγγέλλουμε ως νεολαία του ΜέΡΑ25 τον τραυματισμό μέλους μας, Θ.Σ. και πρωτοετή φοιτητή από χτύπημα στο κεφάλι μετά από ρήψη χειροβομβίδας κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα την μεταφορά του 19χρονου στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Ευτυχώς ο συνοδοιπόρος είναι καλά, θα έχει όμως να θυμάται για όλη του την ζωή τι πάει να πει προστασία του πολίτη.

Καλούμε όλες και όλους τις νέες και τους νέους που αρνούνται να αποδεχθούν την κανονικότητα που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε κάθε γωνία και την απρόκλητη χρήση βίας και καταστολής σε κάθε πολίτη και φοιτητή που αντιστέκεται, να ενδυναμώσει τον αγώνα αυτό συστρατευόμενος/η στο πλευρό μας και συμμετέχοντας σε κάθε επόμενη κινητοποίηση κόντρα σε αυτούς που θέλουν να μας έχουν με σκυφτό το κεφάλι, κόντρα σε όλους αυτούς που κατέβασαν πρώτοι το κεφάλι στην τρόικα και την ευρωπαϊκή ελίτ.

‘‘Κάνουμε την ανάγκη, Ιστορία’’
Νεολαία ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο