Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους διωκόμενους Κούρδους αγωνιστές

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Σεπ, 2020

Η ελληνική πολιτεία δεν γίνεται από τη μία να επικαλείται τα εγκλήματα του καθεστώτος Ερντογάν και από την άλλη να διώκει τους Κούρδους συντρόφους μας που αγωνίζονται ενάντια σε αυτό το καθεστώς.

Σήμερα δικάζονται οι Κούρδοι πρόσφυγες που στις 19 Αυγούστου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Σκοπός της διαμαρτυρίας τους ηταν η συμπαράσταση στους απεργούς πείνας δικηγόρους Ebru Timtik και Aytac Unsal, η πρώτη εκ των οποίων πρόσφατα απεβίωσε στις φυλακές της Τουρκίας μετά από μακρά απεργία πείνας διεκδικώντας μια δίκαιη δίκη.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απήγγειλε στους διωκόμενους τις κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απείθειας έναντι των αρχών, οπότε και δικάζονται σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Ως ΜέΡΑ25 ζητάμε την απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες και την οριστική παύση της δίωξης τους.

Παράλληλα οι εικόνες με την άγρια καταστολή και τις βιαιοπραγίες της ΕΛ.ΑΣ. στην διαμαρτυρία της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, είναι εικόνες ντροπής για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση, αλλά και την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν είναι αποδεκτό να έχουμε μπει στο καθόλου κολακευτικό κλάμπ χωρών όπου οι αστυνομικές δυνάμεις πατούν διαδηλωτές στο λαιμό, που δυστυχώς με αποτροπιασμό είδαμε να συμβαίνει σε καρκινοπαθή Κούρδο διαδηλωτή στη, έξω από το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στους διωκόμενους Κούρδους αγωνιστές.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο