Άλλη μία μέρα χωρίς πλαφόν ανά μονάδα παραγωγής στην ενέργεια για να πλουτίζουν οι ολιγάρχες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Ιούλ, 2022

Ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή που μας πέρασε έκανε ένα μίνι διάγγελμα -από αυτά που αρέσκεται να κάνει- για να γιορτάσει την έναρξη πληρωμής του power pass, λέγοντας παράλληλα πως η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι αρκετό, αλλά «τί να κάνει;», κάνει ό,τι μπορεί εντός του δημοσιονομικού περιθωρίου, όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, κι αν υπάρξει κι άλλος δημοσιονομικός χώρος, θα εξαντληθεί κι αυτός υπέρ της κοινωνίας.

Η πραγματικότητα όμως είναι πως η Μητσοτάκης Α.Ε. κάνει ό,τι μπορεί όχι για να εξαντλήσει τα οικονομικά περιθώρια του κράτους υπέρ της κοινωνίας, των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά υπέρ μιας ντόπιας και ξένης κρατικοδίαιτης, παρασιτικής ολιγαρχίας, επιτρέποντας και επιδοτώντας κιόλας την αισχροκέρδεια αυτού του καρτέλ που προσοδοφορεί ασυστόλως στον χώρο της «αγοράς ενέργειας» δια μέσου του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλη μία μέρα λοιπόν, χωρίς πλαφόν ανά μονάδα παραγωγής στην ενέργεια για να πλουτίζουν οι ολιγάρχες και η Κυβέρνηση να κρύβεται πάντα πίσω από διάφορες δικαιολογίες, για να μην κάνει το αυτονόητο που πραγματικά θα στήριζε την κοινωνία και την οικονομία. Μία ακόμα μέρα εμπαιγμού και κοροϊδίας της κοινωνίας από την Μητσοτάκης Α.Ε. που υποτίθεται πως θα έβαζε έστω έμμεσο πλαφόν, αλλά ούτε καν αυτό δεν έβαλε τελικά, πολλώ δε μάλλον το διπλό πλαφόν ανά μονάδα παραγωγής που ζητάει εδώ και καιρό το ΜέΡΑ25.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο