Αυτό το κράτος δικαίου επιθυμούμε;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Ιούν, 2022

Ένα κράτος δικαίου που τιμωρεί με επιδεικτική εκδικητικότητα τον Γιάννη Μιχαηλίδη αφήνοντάς τον στη φυλακή με κίνδυνο της υγείας του, και που αναγνωρίζει έντιμο βίο στον Επαμεινώνδα Κορκονέα αφήνοντάς τον ελεύθερο λόγω έντιμου βίου;

Εκτός φυλακής, λοιπόν, σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, ο ένοχος για το φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με ψήφους 4 υπέρ (από τους ενόρκους) και 3 κατά (από τους Δικαστές Εφέτες) με αναγνώριση ελαφρυντικού πρότερου σύννομου βίου.

Όσοι αναγνωρίζουν εντιμότητα στον «Ράμπο» Κορκονέα, πόση προσοχή δίνουν στην απελπισία του νεαρού Μιχαηλίδη, απεργού πείνας που απειλούνται η υγεία και η ζωή του; Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας στόχευσε σε ευθεία βολή ένα παιδί και έκοψε το νήμα της ζωής του με τον πιο στυγνό τρόπο και επικαλείται πρότερο άξιο βίο. Ο Μιχαηλίδης κραυγάζει να ακουστούν τα νόμιμα δικαιώματά του, αλλά η δική του καλή διαγωγή στη φυλακή χαρακτηρίζεται προσχηματική και κατ’ επίφαση καλή!

Η τωρινή δικαίωση του Κορκονέα μοιάζει να επικυρώνει θλιβερά την πεποίθηση ότι η ζωή της νέας γενιάς των μνημονίων και οι γενιές που ακολούθησαν και ακολουθούν έχουν ελάχιστη πλέον αξία. Στη σύγχρονη πραγματικότητα μέσα στη δίνη ενός πολέμου που όλο και πυκνώνει απειλητικότερος και μέσα στη λαίλαπα της φτώχειας και της ακρίβειας, το σύστημα γίνεται όλο και πιο βίαιο και άδικο, ενώ η καταστολή αναβαθμίζεται διαρκώς με αστυνομικές δυνάμεις στα πανεπιστήμια, πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων, αναβαθμίσεις του τρομονόμου και του ποινικού κώδικα, περιστολή των δικαιωμάτων απεργών και διαδηλωτών και ακραία τιμωρητική μεταχείριση των πολιτικών κρατουμένων.

Η πλευρά των συνήγορων της οικογένειας του δολοφονημένου Γρηγορόπουλου μιλάει για σοβαρές παραλείψεις, παρατυπίες και αφήνει αιχμές για ενδεχόμενες μεθοδεύσεις από μέρους της υπεράσπισης. Κατηγορεί το δικαστήριο ότι κατασκεύασε τις κατάλληλες συνθήκες για την αθώωση του Κορκονέα προετοιμάζοντας κρυφά τη δίκη χωρίς να κλητευθούν η μητέρα και η αδελφή του Γρηγορόπουλου ως διάδικοι, ενώ αμφισβητεί ευθέως τους ισχυρισμούς για σύννομο βίο στον Κορκονέα, έναν άνθρωπο με αμφίβολα σημεία στη ζωή του. Τον άνθρωπο που αποδεδειγμένα έδειξε ακραία υβριστική συμπεριφορά σε ανήλικα παιδιά, βρίζοντάς τα χυδαία και πυροβολώντας σε ευθεία βολή έναν έφηβο.

Υπάρχει πράγματι πειθαρχική και ποινική ευθύνη των Δικαστών και του Εισαγγελέα της δίκης, όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι της οικογένειας;

Η οικογένεια Γρηγορόπουλου προτίθεται να κάνει διάβημα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την αναίρεση της απόφασης και τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων καθώς και έλεγχο του εάν υπήρξε επηρεασμός δικαστικών προσώπων και ενόρκων.

Στο ΜέΡΑ25 θα παρακολουθούμε προσεκτικά και θα ενισχύουμε με κάθε τρόπο τη διαφύλαξη του κράτους δικαίου, στέκοντας πάντα δίπλα σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της βαθιά πάσχουσας κοινωνίας μας και του βαριά δοκιμαζόμενου λαού μας μέχρι την τελική δικαίωση.

Τομέας Δικαιοσύνης ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο