Αφήστε τη ΒΙΟ.ΜΕ στα έμπιστα χέρια των εργαζομένων της

Συνεντεύξεις - videos
19 Φεβ, 2020

Πραγματοποιήθηκε προχθές συνάντηση εκπρόσωπων των εργαζομένων της Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Βιομηχανικών Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων με τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, τον Διευθυντή του Υπουργικού Γραφείου και τον Νομικός Σύμβουλο του ΕΦΚΑ. Στη συνάντηση παρευρισκόταν και εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25 από τον Πολιτικό Σχεδιασμό του Κόμματος, ο Σάκης Ζαχάρος, μια και η συνάντηση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Στη συνάντηση γνωστοποιήθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούν τον χώρο του εργοστασίου όπου συνεχίζουν την παραγωγή τους και παραδόθηκαν δείγματα των προϊόντων της παραγωγής τους. Από την πλευρά του, ο Υπουργός αναγνώρισε τη σημασία του εγχειρήματος δίνοντας μάλιστα εύσημα στην προσπάθειά των εργαζομένων και παρέπεμψε το ζήτημα στο Νομικό Σύμβουλο του ΕΦΚΑ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη χρήση του χώρου όπου λειτουργούν και παράγουν τα προϊόντα τους.

Οι αγώνες των εργαζομένων αυτών είναι πολυετείς προκειμένου να μπορούν να επιβιώσουν οι ίδιοι και να συντηρούν τις οικογένειές τους. Επιπλέον, το εγχείρημα αυτό είναι πρωτοποριακό στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για τη μοναδική αυτοδιαχειριζόμενη βιομηχανική επιχείρηση.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό να τηρήσουν την υπόσχεσή τους, αντιμετωπίζοντας με τη δέουσα σοβαρότητα και ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων της Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ, ώστε επιτέλους το χρονίζον αυτό ζήτημα να έχει την έκβαση που αρμόζει στους εργαζόμενους της και τους αγώνες τους να κρατήσουν ζωντανή αυτή την πρωτοπόρα παραγωγική μονάδα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο