Η ΕΕ καταστρέφεται, καταστρέφοντας τον πλανήτη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Μάι, 2019

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαντλούν τους περιβαλλοντικούς πόρους του πλανήτη με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αναφέρει το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση.

Ότι η Ευρώπη δεν “πάει” καλά το ξέραμε, ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες. Τώρα επιβεβαιώθηκε ότι και στα οικολογικά η Ευρωπαϊκή Ένωση ακολουθεί τον δρόμο της ερημοποίησης.

Η λεηλασία των περιβαλλοντικών πόρων ήταν μια συνηθισμένη, καταστροφική πρακτική της σύγχρονης οικονομίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θυσιάζει εύκολα το περιβάλλον για να ξεπεράσει την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση…μόνο, που οι περιβαλλοντικοί πόροι όταν καταστραφούν δεν αντικαθίστανται ενώ είναι απαραίτητοι για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Είναι μια ακόμη λανθασμένη πρακτική όπως και η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, όπως κατέδειξε το ΜέΡΑ25.

Παρότι η ΕΕ είναι το 7% του πληθυσμού, καταναλώνει το 20% της βιοικανότητας της Γης δείχνοντας περίτρανα την οικονομική ανισότητα στον πλανήτη. Γιατί λοιπόν να αναρωτιέται κανείς γιατί όταν οι πιο φτωχοί μεταναστεύουν αφού έχουν να αντιμετωπίσουν την λιμοκτονία και τον πόλεμο;

Προκαλεί τον γέλωτα η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ασκήσει πίεση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα: το Λουξεμβούργο του κυρίου Γιουνκέρ είναι πρώτο στην “βρώμικη” λίστα της λεηλασίας των πόρων του πλανήτη! Η πιο μικρή χώρα της Ευρώπης είναι η πιο πλούσια και η πλέον καταστροφική ή αλλιώς τα λεφτά στους ολίγους και με άδεια να καταστρέφουν τον πλανήτη, που ζούμε.

Το ΜέΡΑ25 στο ευρωπαϊκό του πρόγραμμα προτείνει επενδύσεις 500 δισ ευρω τον χρόνο για να συμβεί η Πράσινη Μετάβαση στην Ευρώπη και να συμβάλλει στο να σωθεί ο πλανήτης από την κλιματική αλλαγή.

Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν, επιλέγοντας το ΜέΡΑ25, δίνουμε ευκαιρία στην αλλαγή της ΕΕ και στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης!

τομέας Πράσινης Μετάβασης ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο