Επίσκεψη στο Nοσοκομείο Μεσολογγίου που καταρρέει – Να τους σταματήσουμε!

Δραστηριότητα
30 Μάι, 2024

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου πραγματοποίησε την Τετάρτη 29/5 αντιπροσωπεία της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, με τη συμμετοχή της υποψήφιας ευρωβουλεύτριας Βασιλικής Αθανασοπούλου ενώ έγινε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων.

Πρέπει να ξεσκεπάσουμε την οριακή συνθήκη που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση στα νοσοκομεία της χώρας!

Το νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι τραγικά υποστελεχωμένο, αφού από τις 48 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόλις οι 18, αριθμός που δεν επαρκεί ούτε στο ελάχιστο ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Με το υπεράνθρωπο έργο των εργαζομένων το 2023, το νοσοκομείο δέχθηκε 3743 νοσηλείες, 20544 ασθενείς εξετάστηκαν στα εξωτερικά ιατρεία και 14.161 άνθρωποι προσήλθαν στα επείγοντα.

Αυτή η κατάσταση έχει φέρει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στα όρια της εξάντλησης, αφού δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα ρεπό, ούτε τις άδειες που δικαιούνται ακριβώς επειδή δεν μπορούν να αναπληρωθούν τα κενά. Ακόμα χειρότερα, είναι ένα από τα νοσοκομεία που κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο μετά τις ευρωεκλογές, οπότε και αναμένεται να διαμορφωθεί ο νέος υγειονομικός χάρτης, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη.

Πρέπει να τους σταματήσουμε πριν διαλύσουν οριστικά τη δημόσια και δωρεάν υγεία!

Ήρθε η ώρα για Πραγματική Αντιπολίτευση!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο