Η Aλεξάνδρα Κορωναίου στον ALPHA

Συνεντεύξεις - videos
30 Μάι, 2024

Σε προεκλογική τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA συμμετείχε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια Αλεξάνδρα Κορωναίου στις 29 Μαϊου.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαστε εδώ για να αντιπροσωπεύσουμε τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή στη δημόσια σφαίρα, που ζητούν ένα καλύτερο αύριο και που αναγνωρίζουν ότι το οικοδόμημα της Ευρώπης δεν μπορεί να ανατραπεί. «Ενόχλησέ τους» είναι το σύνθημα μας και ίσως και κάτι παραπάνω: Να θέσουμε υπό αμφισβήτηση το κατά πόσο το Ευρωκοινοβούλιο σήμερα λύνει τα προβλήματα των πολιτών και πώς μπορεί να ακουστεί εκεί η φωνή τους».

Αναφερόμενη στην προσωπική της πορεία τονίζει πως προέρχεται από τον πανεπιστημιακό χώρο ως πρώην κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών τονίζοντας πως οι κοινωνικές επιστήμες έχουν χτυπηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια από την τωρινή κυβέρνηση. «Επέλεξα το ΜέΡΑ25 έχοντας συνείδηση πως είναι το μόνο διεθνικό, πανευρωπαϊκό κόμμα ενώ είναι το μόνο που έχει κάνει μια ενωτική πρωτοβουλία με ανθρώπους αριστερούς, αγωνιστές, που δεν συμβιβάστηκαν» είπε η ίδια.

Τέλος τονίζοντας το μήνυμα του ΜέΡΑ25 στις ευρωεκλογές είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ για να τους ενοχλήσουμε. Αυτούς που λειτουργούν μόνο με τους νόμους της αγοράς και χωρίς να λογαριάζουν τους ανθρώπους. Είμαστε εδώ για να επαναφέρουμε την επιθυμία της αλλαγής, γιατί χωρίς επιθυμία για αλλαγή δεν αλλάζει ούτε ο κόσμος ούτε ο εαυτός μας».

Δείτε το βίντεο:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο