«Ο Μητσοτάκης εκπροσωπεί τα καρτέλ» (βίντεο)

Συνεντεύξεις - videos
26 Μάι, 2024

O γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 Ι Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά Γιάνης Βαρουφάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το “κάλεσμα” Κασσελάκη προς τα κόμματα της Αριστεράς ο Γ. Βαρουφάκης είπε πως το ΜέΡΑ25 δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος αυτής της «επιθετικής εξαγοράς» της Αριστεράς που έκανε ο κ. Κασσελάκης. «Η ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Κασσελάκη είναι μια επιχειρηματική κίνηση. Ο ίδιος αλλά και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά είναι τα τρία «Μετά-ΠΑΣΟΚ» που ενώ ψήφιζαν τα πάντα τώρα διαγκωνίζονται ποιος θα εκφράσει καλύτερα το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, το οποίο τελικά το έχει απορροφήσει ο κ. Μητσοτάκης. Το ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά δεν μπορεί αν έχει θέση σε αυτή τη συζήτηση», είπε ο Γ. Βαρουφάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ακρίβεια ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε πως είναι ανούσια η επιστολή Μητσοτάκη στην κ.φον ντερ Λάιεν. «Αν θέλει να ελέγξει τα καρτέλ ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να το κάνει αύριο το πρωί μέσω της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Δεν το κάνει γιατί εκπροσωπεί τα συμφέροντα αυτά ο κ. Μητσοτάκης» είπε ο ίδιος.

Δείτε τη συνέντευξη:

Τόνισε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τεράστια ευθύνη γιατί με την πολιτική της έχει κάνει τη χώρα Ελντοράντο των πολυεθνικών. Ποιος μας επιβάλει να βάζουμε φωτοβολταϊκά στον θεσσαλικό κάμπο, ποιος μας υποχρέωσε να πουλήσουμε όσο όσο τον ΟΣΕ και να αγοράζουμε τρένα 40 χρονών;» αναρωτήθηκε ενώ κλείνοντας τόνισε πως αυτή τη στιγμή όλη η Ευρώπη είναι βασισμένη πάνω στο γερμανικό μοντέλο, το οποίο καταρρέει.

«Για όλα αυτά η φωνή της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, που λείπει από την ελληνική βουλή πρέπει και να επιστρέψει αλλά και να βρεθεί στην Ευρωβουλή», ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο