Κομοτηνή: Ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό της Παλαιστίνης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Μάι, 2024
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου στην Κομοτηνή μέλη και υποψήφιοι της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά. Τοποθετήθηκαν οι υποψήφιοί Μπουλμπούλ Αλή (πολεοδόμος),  Αγιούμπι Σάντι (δημοσιογράφος),  Ελ Μασρί Φαίσαλ Ζαχαρία (ιατρός-χειρούργος), Ειρήνη Κατωπόδη (Πανεπιστημιακός ΔΠΘ, Συνταξιούχος) ενώ τον συντονισμό της συνέντευξης ανέλαβε ο Κώστας Μαρματάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25.

Ως Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ25-Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, από την Κομοτηνή, από τη Θράκη, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη τη χώρα, σε όλη την Ευρώπη, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό, που υπόκειται γενοκτονία από το κράτος του Ισραήλ.

Είναι καθήκον και ευθύνη μας προς την ανθρωπότητα να στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Όταν συμβαίνει μια γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας, δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί.

Από την ημέρα της Νάκμπα το 1948, ο παλαιστινιακός λαός βρίσκεται υπό διωγμό και εθνοκάθαρση. Όταν καταπιέζεις συστηματικά τους ανθρώπους, τους δέρνεις, τους φυλακίζεις, τους απομακρύνεις με τη βία από τα σπίτια τους, τους βομβαρδίζεις και τελικά τους δολοφονείς, κάποια στιγμή είναι λογικό να αντισταθούν.

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε τη βία εναντίον των αμάχων. Όμως στη Γάζα οι άνθρωποι ζούνε σε μια ανοιχτή φυλακή με απάνθρωπους περιορισμούς εδώ και δεκαετίες, ενώ και στη Δυτική Όχθη για χρόνια καταπιέζουν και διώχνουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους, για να δημιουργήσουν οικισμούς για τους Ισραηλινούς.

Αυτό είναι ένα κράτος απαρτχάιντ που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κατά των Παλαιστίνιων, και η δολοφονία χιλιάδων αμάχων από το Κράτος του Νετανιάχου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι αυτοάμυνα.

Δυστυχώς η Ευρώπη (με εξαίρεση κάποιες χώρες) όχι μόνο κλείνει τα μάτια της στη γενοκτονία, αλλά προσπαθεί να φιμώσει όλους όσοι εκφράζουν αλληλεγγύη για τους Παλαιστίνιους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που «σκίζει» τα ιμάτιά της για τη Δημοκρατία δεν έβγαλε κιχ για την αντιδημοκρατική απαγόρευση πολιτικής δραστηριότητας των γερμανικών αρχών κατά του Γιάνη Βαρουφάκη με αφορμή τη συμμετοχή του σε συνέδριο για την Παλαιστίνη στη Γερμανία!

Αντιθέτως, μετά τις συγκλονιστικές διαδηλώσεις των Αμερικανών φοιτητών κατά της σφαγής και της γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα, βλέπουμε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να συλλαμβάνει αλλοδαπούς Ευρωπαίους μαζί με Έλληνες φοιτητές που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη στη Νομική του ΕΚΠΑ, με σκοπό την απέλαση τους.

Η ακραία παραβίαση των δικαιωμάτων μετακίνησης, της πολιτικής έκφρασης και της στέρησης της ελευθερίας, μαζί με την συνένοχη σιωπή για τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού αναδεικνύει την Ευρώπη σε μια δυστοπική κοινότητα.

Τα δικά μας δικαιώματα και ελευθερίες εξαρτώνται και από την ελευθερία και τα δικαιώματα κάθε λαού που αυτή τη στιγμή τα στερείται.

Εμείς παίρνουμε θέση για την Παλαιστίνη.

Παίρνουμε θέση για την ανθρωπότητα.

Παίρνουμε θέση στη σωστή πλευρά της Ιστορίας που είναι πάντα με το δίκιο των Λαών!

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο