Νεολαία ΜέΡΑ25: Η κατάληψη στο ΑΠΘ δεν πρόκειται να σπάσει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Φεβ, 2024

Η κατάληψη στο ΑΠΘ δεν πρόκειται να σπάσει, ούτε από Κοσμήτορες ούτε από τα ΜΑΤ

Μαθαίνουμε τις τελευταίες ώρες από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΑΠΘ, ότι ΜΑΤ και ΟΠΚΕ έφτασαν με εντολή να εκκενώσουν την κατάληψη τα χαράματα. Κάτι πλέον σύνηθες για την αγωνιζόμενη κοινότητα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, καθώς μόλις πριν λίγες μέρες έγινε εκ νέου προσπάθεια εκκένωσης από κρατικές δυνάμεις ασφάλειας.

Ο Κοσμήτορας της Νομικής αρνείται εμπλοκή του, την ίδια ώρα που έστειλε ενημέρωση μέσω email σε φοιτήτριες και φοιτητές της Νομικής ότι μπορούν να προσέλθουν κανονικά στην σχολή παρά την κατάληψη!

Μπροστά σε αυτή την απρόκλητη επίθεση τόσο στο φοιτητικό κίνημα συνολικά, όσο και στις δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων που επέλεξαν να συνεχίσει η κατάληψη, βρέθηκαν σύσσωμοι όλοι οι φοιτητικοί σύλλογο του ΑΠΘ και εμπόδισαν αυτή την επέμβαση.

Η απόπειρα εισβολής ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στην Νομική του ΑΠΘ με τις πλάτες της Κοσμητείας αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια τρομοκράτησης της φοιτητικής κοινότητας. Βλέπουμε μια Κυβέρνηση η οποία μέρα με την μέρα γίνεται όλο και πιο απελπισμένη να κάμψει τον αγώνα της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, στην αρχή στέλνοντας αποτυχημένα την ΔΑΠ στις Γενικές Συνελεύσεις, αφού ηττήθηκε κατά κόρον και πλέον στέλνοντας αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλουν σε σχολές όπως στη Νομική της Κομοτηνής και σήμερα στη Νομική της Θεσσαλονίκης.

Δεν πτοούμαστε!
Νεολαία ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο