Συνεχίζονται οι προεκλογικές κυβερνητικές κινήσεις στήριξης Μπακογιάννη με επιβολή αστυνομικών μέτρων σε κοινωνικούς χώρους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Αυγ, 2023

Μετά την επιβολή με αστυνομικά μέτρα της «ανάπλασης» – τσιμεντοποίησης του Κτήματος Δρακοπούλου, επί της Πατησίων 356-358, από τον Δήμο Αθηναίων και την μόνιμη εγκατάστασης μονάδων ΜΑΤ όλο των Αύγουστο, ώστε να παρεμποδίζονται οι διαμαρτυρίες της Επιτροπής Κατοίκων που από το 1982 αγωνίζονται για την διάσωσή του, από σήμερα δύο νέοι κοινωνικοί χώροι τελούν υπό αστυνομική επιτήρηση.

Πρόκειται για το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Άνω Κάτω Πατησίων, Νάξου 75 και Κρασσά – πλ. Κολιάτσου, και τον κοινωνικό χώρο Ζιζάνια στην πλ. Βικτωρίας, τους οποίους, παρά το πολύχρονο κοινωνικό έργο που έχουν προσφέρει με πρόσχημα ότι τελούν υπό κατάληψη, η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τη σύγχυση που επικρατεί από τις πυρκαγιές, επέλεξε με αστυνομικές επεμβάσεις να στηρίξει το προεκλογικό «ιματζ» του αγαπημένου της δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την αποτροπή της εκκένωσης των καταλήψεων πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή έξω από την κατάληψη Άνω Κάτω, στη συμβολή των οδών Ραΐσσης και Ταϋγέτου, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και νέες κινητοποιήσεις αλληλέγγυων.

Το ΜέΡΑ25 διαμαρτύρεται για όλες τις αστυνομικές επεμβάσεις σε κοινωνικούς χώρους και χώρους πρασίνου. Καταγγέλλει τις επεμβάσεις αυτές ειδικά τώρα όπου με την λαίλαπα των πυρκαγιών καταδεικνύεται ότι το πράσινο στις πόλεις το έχουμε ολοένα και περισσότερο ζωτική ανάγκη και δηλώνει την αλληλεγγύη του στις εκδηλώσεις κατοίκων και μελών των καταλήψεων ζητώντας την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο