Προς δήμαρχο Ρόδου: Κρείττον του λαλείν το σιγάν

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Ιούν, 2023

Ανακοίνωση για το όργιο αυθαιρεσίας στις παραλίες της Ρόδου, εξέδωσε ο δήμαρχος του νησιού Α. Καμπουράκης, κάνοντας λόγο για “παραφιλολογία και λαϊκισμό κάποιων που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας για το ότι με υπερβολές και ψέματα βλάπτουν την τουριστική εικόνα της Ρόδου”!

Και αυτή η δήλωση -μνημείο αλαζονείας προέρχεται από τον δήμαρχο, που σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, βρίσκεται υπόλογος τόσο αυτός όσο και τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των ετών 2021 και 2022 για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή, για πράξεις και παραλείψεις τους, στο θέμα αυτό. Μάλιστα με ξεχωριστή δικογραφία ελέγχονται τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

“Στον Δήμο Ρόδου” συνεχίζει ο δήμαρχος “εργαζόμαστε καθημερινά και χωρίς εκπτώσεις, τόσο για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας, όσο και για τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας”!

Η έκταση του “σεβασμού” του δημάρχου στα δικαιώματα των δημοτών του, διαπιστώθηκε από την παγερή του αδιαφορία στις καταγγελίες και μηνύσεις που κατατέθηκαν για τη “ευγενή” δράση των ένοπλων μπράβων που συχνά πυκνά επαναφέρουν με βιαιοπραγίες στην “τάξη” τους πολίτες που αντιδρούν στον νόμο της ζούγκλας που έχει επιβληθεί στις παραλίες και στον αιγιαλό του νησιού.

“Επιδιώκουμε” λέει ο δήμαρχος “την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο νησί μας , προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον, απέναντι σε κάθε λογής συμφέροντα”!

Οπωσδήποτε κύριε Δήμαρχε. Η “ηρωική” αντίστασή σας προς τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τις παραλίες διαπιστώθηκε πολλάκις. Ενδεικτικά το ΜέΡΑ 25-Συμμαχία για τη Ρήξη σημείωνε τέλη Απριλίου “οι αρχές της Ρόδου ποιούν την νήσσαν μπροστά στο όργιο αυθαιρεσίας που συντελείται στο νησί.

Χαρακτηριστική της αβελτηρίας των αρμοδίων είναι η σκανδαλώδης απόφαση που ελήφθη κατά την συνεδρίαση στις 10 Μαρτίου του τρέχοντος έτους από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ρόδου, όπου επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά με σωρεία εγγράφων, η παράνομη λειτουργία ήδη από τις αρχές του 2021 δυο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και τι πράττει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής; Αποφασίζει ομόφωνα την αναβολή της λήψης απόφασης για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων.” Εν ολίγοις από το 2021 έως και σήμερα, επί δυο δηλαδή συναπτά έτη διαπιστώνονται και καταγράφονται εξόφθαλμες παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που διακίνησε η δημοτική αρχή της Ρόδου σε δημοσιογραφικά μέσα, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής- ασθμαίνοντας και μετά την Εισαγγελική Παρέμβαση -κοινοποίησε προχθές αποφάσεις για την σφράγιση καταστημάτων στο παραλιακό μέτωπο.

“Ιδιαίτερα για τις παραλίες μας, είναι γνωστό ότι ο Δήμος δεν έχει καμία δικαιοδοσία να κάνει κατεδαφίσεις, πολλώ δε μάλλον να χρεώνεται ευθύνες άλλων φορέων” συνεχίζει ακάθεκτος ο κ Καμπουράκης.

Ο δήμος όντως δεν έχει δικαιοδοσία για την διενέργεια κατεδαφίσεων. Όμως λύστε μας μια απορία.

Τα παράνομα μπιτσόμπαρα στις παραλίες πώς υδροδοτούνται; Πώς υδροδοτούνται στην Αγία Αγάθη, στην παραλία των Κολυμπίων, στο Λιμανάκι του Αγ. Παύλου, στην περιοχή της Γλύστρας;

Τι έχει πράξει επ΄αυτού ο δήμος Ρόδου και η ΔΕΥΑΡ;

Επίσης μπορεί ο δήμος να μην έχει δικαιοδοσία κατεδαφίσεων ωστόσο βάσει του νόμου (Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 38609 ΕΞ 2023-ΦΕΚ 1432/Β/10-3-2023 -Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας κτλ) και συγκεκριμένα στο άρθρο 10 ορίζεται πώς “Οι Δήμοι, μέσω των εντεταλμένων οργάνων τους έχουν υποχρέωση, σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνουν καταπατήσεις ή αυθαίρετες επεμβάσεις επί των κοινοχρήστων χώρων, να ενημερώνουν άμεσα τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές και τις Κτηματικές Υπηρεσίες, προκειμένου να φροντίσουν για τη λήψη μέτρων προστασίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία.”

Μήπως επίσης κατά τύχη υπέπεσε στην αντίληψη σας τι συμβαίνει στο Βόρειο Παραλιακό Μέτωπο Έλλη και στην Ψαροπούλα;

Το θράσος περισσεύει κύριε δήμαρχε της Ρόδου. Γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις “κρείττον του λαλείν το σιγάν”.

Διότι όπως έχει εύστοχα ειπωθεί “ο πολιτικός ενεργεί ατενίζοντας τις επόμενες γενιές και ο πολιτικάντης τις επόμενες εκλογές”.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακίνησε ο δήμος Ρόδου προς δημοσιογραφικά μέσα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι επιχειρείται να επιρριφθεί η ευθύνη στους υπαλλήλους για την χαρακτηριστική αβελτηρία που επέδειξαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι αιρετοί του δήμου Ρόδου.

Το ΜέΡΑ 25-Συμμαχία για τη Ρήξη θα υπερασπίζεται εις το διηνεκές την νομιμότητα και την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο κοινόχρηστο αγαθό της παραλίας και του αιγιαλού.

Θέλεις αυτή η φωνή να είναι στη Βουλή; Είναι στο χέρι σου.

ΜέΡΑ 25-Συμμαχία για τη Ρήξη Ρόδου

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο