Νεολαία ΜέΡΑ25: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συντελέστηκε μια επανάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης» είπε ο Κ. Μητσοτάκης – Κι έπεσε το ταβάνι να μας πλακώσει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Φεβ, 2023

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συντελέστηκε μια επανάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης», τάδε εφη Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Μέγαρο μουσικής προχθές. Κι έπεσε το ταβάνι να μας πλακώσει.

Μόνο το 2023 έχουμε δει σοβάδες να πέφτουν στα θρανία φοιτητών, φοιτητή να πέφτει από το 3ο όροφο επειδή ήταν γεμάτη η αίθουσα, φοιτητές να δίνουν εξετάσεις με φακούς και σήμερα κατέρρευσε το ταβάνι της οδοντιατρικής στο ΑΠΘ.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις εσκεμμένα τα τελευταία χρόνια έχουν μειώσει καταστροφικά τις δαπάνες για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Εργολάβοι στις σχολές μας, εξίσωση ΑΕΙ με κολλέγια, πανεπιστημιακή αστυνομία και κατάρρευση υποδομών, η συνταγή της ιδιωτικοποίησης για ακόμη μια φορά θριαμβεύει.

Για ακόμη μια φορά ήμασταν απλώς τυχεροί και δεν είχαμε τραυματίες. Ενάντια στις πολιτικές τους που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μας και θέλουν να μας καταδικάσουν σε ένα παρατημένο δημόσιο πανεπιστήμιο.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητ(ρι)ών στη Θεσσαλονίκη.

Προχθές στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το κοινό απλώς γέλασε στο άκουσμα της φράσης ότι στην Ελλάδα έχουμε μια ουσιαστική παιδεία, στην επόμενη ομιλία αντί για γέλια ο πρωθυπουργός ίσως εισπράξει οπωροκηπευτικά.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο