ΘΟΒ Συνδικαλιστικού ΜέΡΑ25: Όχι άλλη εργάτρια νεκρή, να μπει τώρα τέλος στην εργολαβική εργασία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιαν, 2023

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας πενθούν την συνάδελφό τους που έχασε άδικα την ζωή της σε θανάσιμο εργατικό ατύχημα στο Ξυλόκαστρο.

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου απεργούν, διεκδικούν δικαιοσύνη για την 45χρονη γυναίκα, και παλεύουν προκειμένου να είναι το τελευταίο θύμα της μακράς αυτής λίστας των εργατικών ατυχημάτων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της αδικοχαμένης Ε.Κ. και απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ, είναι αδιανόητα προκλητικό, μέρες μετά τον τραγικό θάνατο της άτυχης εργαζόμενης και τα όσα ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας για «μαύρη» και αδήλωτη εργασία, επισήμως το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών να μην έχει παρέμβει και αντίθετα όλοι να γίνονται μάρτυρες ενεργειών συγκάλυψης του εργασιακού «εγκλήματος» του Δήμου Ξυλοκάστρου.
Αν οι καταγγελίες για «μεταθανάτια πρόσληψη» είναι αναληθείς, τότε γιατί δεν έχουν ακόμα διαψευσθεί από καμία αρμόδια αρχή;

Ως ΘΟΒ Συνδικαλιστικού του ΜέΡΑ25, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους δήμους και την 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν για την Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Απαιτούμε να μπει τώρα τέλος στην επαίσχυντη, μνημονιακή εργολαβική και ενοικιαζόμενη εργασία, που σε συνδυασμό με την διάλυση κάθε ελεγκτικού μηχανισμού, όπως και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στερεί δικαιώματα και μέσα ατομικής προστασίας, θέτοντας διαρκώς σε κίνδυνο χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενους.

Όλες και όλοι την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29 Αθήνα) στις 10πμ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο