Κανένας μνημονιακός συνταγματολόγος δεν θα υπερασπιστεί την δημοκρατία που βάλλεται, μόνο οι ίδιοι οι δημοκρατικοί πολίτες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιαν, 2023

Η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου είναι σαφές πως συνιστά εκτροπή και επιβεβαιώνει την τακτική του επιτελικού παρακράτους της Μητσοτάκης Α.Ε. να συγκαλύψει το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών που έλαβαν χώρα με ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι εύλογη και επιθυμητή η αντίδραση του νομικού κόσμου της χώρας.

Το να βγαίνουν όμως οι κ. κ. Αλιβιζάτος και Βενιζέλος, αμφότεροι πρώην Υπουργοί μνημονιακών Κυβερνήσεων που νομιμοποίησαν την κατάργηση της ελληνικής δημοκρατίας και την εκχώρηση δημοκρατικής κυριαρχίας, και να εμφανίζονται τώρα ως δήθεν υπερασπιστές της συνταγματικής νομιμότητας, πάει πολύ.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την Αξιωματική Αντιπολίτευση που απέδειξε το 2015 ότι δεν ήθελε να υπερασπιστεί καμία δημοκρατία, όταν μετέτρεψε εν μία νυκτί την βούληση του λαού μας με το τεράστιο ΌΧΙ του στο ιστορικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, σε Ναι.

Μόνο ο λαός, οι δημοκρατικοί δηλαδή πολίτες, μπορούν να εγγυηθούν και να προστατέψουν πραγματικά την συνταγματική και δημοκρατική νομιμότητα που βάλλεται, τόσο από τους σημερινούς κυβερνώντες, όσο και από τους προκατόχους τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο