Τομέας Υγείας: Οι αναστημένοι της ΝΔ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Απρ, 2022

Το νέο αφήγημα σχετικά με την κυβερνητική αποτυχία να ελεγχθεί η πανδημία όπως στις άλλες χώρες του αποκαλούμενου «ευρωπαϊκού πυρήνα», με τη θλιβερή ελληνική πρωτιά, μας λέει, από τα χείλη του κ. Γεωργιάδη και του κ. Πλεύρη, ότι στην Ελλάδα μετράμε αυστηρά τη θνητότητα από CoViD ενώ σε άλλες χώρες δεν τη μετρούν τόσο αυστηρά. Αν αυτό σας θυμίζει κάτι, δεν κάνετε λάθος, αποτέλεσε το καλοκαίρι του 2020 ένα από τα βασικά επιχειρήματα των αρνητών της πανδημίας.

Αλλά το αφήγημα αυτό, όπως και να έχει, σήμερα γκρεμίζεται εύκολα, με μια απλή παραπομπή στους στατιστικούς χάρτες υπερβάλλουσας γενικής θνησιμότητας της Eurostat. Εκεί, εύκολα διαπιστώνει ο καθένας ότι στην Ελλάδα, από τον Απρίλιο του 2021 και μέχρι σήμερα, πεθαίνουμε σε ποσοστό 20-30% πάνω από το αναμενόμενο ανά πληθυσμό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. Θάνατοι είτε χαρακτηρισμένοι ως CoViD είτε και όχι. Παρά τη διαθεσιμότητα ακριβώς των ίδιων εμβολίων και λοιπών μέτρων.

Τελικά πέθαναν λοιπόν ή βρίσκονται ανάμεσά μας αυτοί οι περίπου 20.000 περισσότεροι του αναμενόμενου στη χώρα μας, εντός του τελευταίου 12-μήνου; Περιμένουμε την απάντηση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο