Δέσποινα Τοσονίδου στο Ράδιο ΜέΡΑ: Η απόλυση του γιατρού Κ. Καταραχιά είναι ξεκάθαρα μια συνδικαλιστική δίωξη

Συνεντεύξεις - videos
31 Μαρ, 2021

Καθημερινές οι κινητοποιήσεις κατά των διώξεων υγειονομικών που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Για την επικείμενη απόλυση του συνδικαλιστή γιατρού, Κώστα Καταραχιά, είχαμε σήμερα νέα διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας, για την οποία μίλησε στο “Στίγμα της ΜέΡΑς” η πρόεδρος των εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας, Δέσποινα Τοσονίδου:

Έχουν γίνει πάρα πολλές κινητοποιήσεις μέχρι σήμερα για την απόλυση του συναδέλφου Κώστα Καταραχιά και σε καμία από αυτές δεν δέχτηκε να μας μιλήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής. Δεν πρόκειται για λήξη σύμβασης. Πρόκειται για ξεκάθαρα για συνδικαλιστική δίωξη που ενορχηστρώθηκε από τη διοικήτρια του Αγ. Σάββα. Αφού τον μετέφεραν αρχικά στη μονάδα covid του Σωτηρία, όπου δεν μπορεί να βοηθήσει -όντας ακτινολόγος-, στη συνέχεια αρνούνται να υπογράψουν την παράταση της σύμβασής του, όπως ισχύει για όλους τους επικουρικούς γιατρούς. Ο Κώστας Καταραχιάς απολύεται για τη δράση του ως πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ογκολογικό νοσοκομείο του Αγ. Σάββα.

Αυτό που θέλουμε εμείς είναι οι συμπολίτες μας να εξέρχονται από τα νοσοκομεία υγιείς και δυνατοί, αφού έχουν λάβει τις καλύτερες υγειονομικές υπηρεσίες. Δυστυχώς όμως, έχουμε μια κυβέρνηση που καταδικάζει τμήμα του λαού μας στον αργό ή το γρήγορο θάνατο. Αυτή τη στιγμή, δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και για αυτούς κάθε λεπτό που περνάει, μετράει αντίστροφα. Και η κυβέρνηση, αντί να εντάξει στο σύστημα του ΕΣΥ όλους τους παθολόγους και πνευμονολόγους που έχουν αιτηθεί την πρόσληψή τους, απολύει συναδέλφους. Παράλληλα, δεν επιτάσσει τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, ούτε κάνει όλα αυτά που ζητάμε εδώ και καιρό.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Τοσονίδου εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο