ΜέΡΑ25 Κέρκυρας: Καταγγέλλουμε τις εγκληματικές παραλείψεις του δήμου στα σχολεία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Ανακοινώσεις Οργανώσεων
31 Μαρ, 2021

Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο επιστολή της δημάρχου Κέρκυρας προς την Υπουργό Παιδείας με την οποία ζητάει την αποπομπή του προϊστάμενου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Στην επιστολή αυτή, κάνει λόγο –μεταξύ άλλων- για πληροφορίες που διέρρευσε ο προϊστάμενος, προκειμένου το ΜέΡΑ25 να κάνει τις ερωτήσεις που έγιναν τον Ιανουάριο στη Βουλή σχετικά με τα προβλήματα της σχολικής στέγης του νησιού μας.

Επειδή το ΜέΡΑ25 βάζει πάνω από οποιοδήποτε «κομματικό συμφέρον» την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ήταν είναι και θα είναι υποχρέωσή μας να καταγγέλλουμε τις εγκληματικές παραλείψεις του δήμου, που είχαν σαν αποτέλεσμα την –παρ ολίγο μοιραία- πτώση των σοβάδων στο 6ο δημοτικό (μεταξύ άλλων περιστατικών) καθώς και τα σοβαρά ζητήματα επικινδυνότητας και ακαταλληλότητας, αναφορικά με το κτήριο όπου στεγάζεται το 8ο Νηπιαγωγείο και θα το κάνουμε όποτε οι υπεύθυνοι δεν κάνουν την δουλειά τους όπως οφείλουν.

Ξέρετε κυρία Δήμαρχε, οι σύλλογοι Γονέων και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών δεν ενδιαφέρονται για κανένα “success story” καμιάς κυβέρνησης. Πάνω από όλα είναι η υγεία των παιδιών και των δασκάλων τους. Δεν χρειαζόμαστε κάποια πληροφόρηση από κανένα προϊστάμενο, αφού στην Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 βρίσκεται εκπαιδευτικός, μέλος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας με 25 χρόνια υπηρεσία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, άρα γνώστης –βιωματικά- των προβλημάτων των σχολείων μας.

Η δήμαρχος Κέρκυρας με την πρωτοφανή απαίτηση της από την υπουργό παιδείας να αποπέμψει υπηρεσιακό παράγοντα γιατί «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» μας μεταφέρει σε εποχές που οι νεότεροι δεν γνώρισαν, έχουν όμως πάρει μια δυνατή γεύση τον τελευταίο καιρό. Δείχνει ακόμα ότι πρώτο της μέλημα δεν είναι η ανάδειξη και η επίλυση των δεκάδων προβλημάτων στα σχολεία της Κέρκυρας, αλλά το κρύψιμό τους κάτω από το χαλί.

Πραγματικά λυπηρό και απογοητευτικό, ενδεικτικό όμως του τι να περιμένουν οι πολίτες της Κέρκυρας από αυτή τη δημοτική αρχή.

ΜέΡΑ25 Κέρκυρας

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο