Σταυρουλάκης, SOS Τροχαία Εγκλήματα: Κάθε μέρα στους ελληνικούς δρόμους συντελείται ένα έγκλημα

Συνεντεύξεις - videos
17 Μαρ, 2021

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα έξω από το κτίριο του ελληνικού κοινοβουλίου που κόστισε τον κλινικό θάνατο ενός νέου ανθρώπου, ο Μανώλης Σταυρουλάκης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου “SOS Τροχαία Εγκλήματα” μίλησε στο Στίγμα της ΜέΡΑς για το έγκλημα που συντελείται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους, αλλά και για τις επαίσχυντες προσπάθειες συγκάλυψης που επιχειρούνται συχνά, όταν υπάρχει εμπλοκή κάποιου επώνυμου ή θεσμικού παράγοντα.

“Αυτό που έγινε την περασμένη Παρασκευή έξω από τη Βουλή είναι ένα από τα εγκλήματα που συμβαίνουν καθημερινά στο δρόμο. Επιπλέον, η παρουσίαση και η αντιμετώπιση του συμβάντος αποκρύπτει ποιο είναι το πρόβλημα πραγματικά αυτή τη στιγμή. Έχουμε έναν ασυνείδητο οδηγό, που έξω από τη Βουλή κάνει μια παραβατική συμπεριφορά και αφαιρεί τη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει ότι εδώ έχουμε μια εγκληματική συμπεριφορά. Εντούτοις, η ελληνική πολιτεία το θεωρεί “αμέλεια”. Ότι ήταν ένα τροχαίο ατύχημα. Εμείς, σαν σύλλογος εδώ και καιρό φωνάζουμε ότι ορισμένες παραβατικές οδικές συμπεριφορές (παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, κλπ) δεν μπορούν να θεωρούνται ως “αμέλειες”. Είναι εγκληματική επιλογή του οδηγού.”

Ο Σύλλογος πολλάκις στο παρελθόν έχει επισημάνει ότι όταν ο δράστης είναι κάποιο επώνυμο άτομο ή διαθέτει σχέσεις με ανθρώπους που ασκούν επιρροή υπάρχουν πολλές φορές προσπάθειες συγκάλυψης. Είναι ένα δράμα που έχουν βιώσει αναρίθμητες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, που πέρα από την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου έχουν να αντιμετωπίσουν και τέτοιες απίστευτες μεθοδεύσεις.

Ο κ. Σταυρουλάκης συνέχισε λέγοντας ότι “στη συγκεκριμένη περίπτωση, έξω από τη Βουλή, με τόσες κάμερες και τόσους μάρτυρες, είχαμε εκ μέρους των αρχών μια γελοία προσπάθεια συγκάλυψης. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη παράβαση πραγματοποιείται κατά κόρον από τους περισσότερους βουλευτές. Δηλαδή, επί της Β. Σοφίας κατευθύνονται προς τη Βουλή από το Χίλτον και στρίβουν εντελώς παράνομα αριστερά στο κτίριο του κοινοβουλίου, αφού δεν υπάρχει καμία σχετική οδική πρόβλεψη. Και βέβαια, μπορεί κατά την παρουσία τους μετά στη Βουλή να ψηφίσουν και κάποιο νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια.”

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Σταυρουλάκη εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο