Νεολαία ΜέΡΑ25: Καταγγέλλουμε την αστυνομική παρέμβαση στις φοιτητικές εστίες. Έξω η Αστυνομία από τα Πανεπιστήμια

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Δεκ, 2020

Ξημερώματα προπαραμονής Πρωτοχρονιάς, η Κυβέρνηση αποφάσισε να ασχοληθεί με τη νεολαία και τα προβλήματα των φοιτητικών εστιών. Μετά από συλλογικές διαδικασίες και διεκδικήσεις εστιακών φοιτητ(ρι)ών που ζητούσαν βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των όρων για το δικαίωμα διαμονής, η Κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει αστυνομικές δυνάμεις των μονάδων ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ αντιμετωπίζοντας τους φοιτητές ως τρομοκράτες και εγκληματίες.

Με την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων, στη Φοιτητική Εστία του Ζωγράφου, πραγματοποιήθηκαν εκκενώσεις σε δωμάτια, απειλές και τρομοκράτηση εστιακών, φθορές και υλικές ζημιές στο κτίριο. Είναι πασιφανές πως η Κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ακούσει τα αιτήματα και τις ανησυχίες της νεολαίας. Αντιθέτως επιχειρεί να σαμποτάρει κάθε συλλογική διεκδίκηση και οργανωμένη αντίδραση. Την ίδια ώρα που δίνει εκατομμύρια στα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας και στα σώματα ασφαλείας εξοπλίζοντάς τα για να συνεχίσουν να καταστέλλουν τον λαό.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 καταγγέλλουμε τις ακροδεξιές πρακτικές του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη που επιχειρεί να φιμώσει τους πολίτες. Το μεγαλύτερο όμως μερίδιο πολιτικής ευθύνης ανήκει στην Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως που με την απουσία της και τις επιλογές της, οξύνει τις αντιδράσεις και μέσα από τις τροποποιήσεις για τις εστίες βγάζει εν μέσω πανδημίας τους πιο αδύναμους και φτωχούς συμφοιτητές μας στο δρόμο

Αντιλαμβανόμαστε την αδιαφορία και το ταξικό μίσος της κυβέρνησης για το φοιτητικό σώμα και τη νεολαία.

Απέναντι στις αντιδραστικές πολιτικές της κυβέρνησης η Νεολαία ΜέΡΑ25 στέκεται αλληλέγγυα με το φοιτητικό κίνημα και απαιτεί την νομοθετική επαναφορά του ασύλου.

Όχι στην αστυνομοκρατία. Όχι στην καταστολή.

Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο