Πρωτοχρονιάτικη εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στις φοιτητικές εστίες: Καταστολή η μόνη απάντηση της κυβέρνησης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Δεκ, 2020

Σήμερα το πρωί στις 7.30 η κυβέρνηση αποφάσισε να ασχοληθεί με το πρόβλημα των φοιτητικών εστιών. Με την οικονομική κρίση, η ανάγκη για παροχή περισσότερων δωματίων σε φτωχούς φοιτητές από την επαρχία έχει γίνει επιτακτική. Γι αυτό και ο σύλλογος των εστιακών φοιτητών κινητοποιείται εδώ και καιρό με αίτημα την αύξηση των καταλυμάτων.

Η κυβέρνηση λοιπόν ασχολήθηκε με το πρόβλημά τους με τον μόνο τρόπο που ξέρει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κοινωνίας. Έστειλε την αστυνομία που επιτέθηκε στους φτωχότερους φοιτητές μέσα στα δωμάτιά τους, προκαλώντας μάλιστα και υλικές ζημιές εκτός από την τρομοκράτηση των φοιτητών. Όπως και με τη Δυτική Αττική, όπως και με τις διαμαρτυρίες φεμινιστριών και εργαζομένων, η μόνη απάντηση της κυβέρνησης ΄στα προβλήματα του λαού είναι η καταστολή.

Την ίδια στιγμή που χαρίζουν εκατομμύρια στα ΜΜΕ, τους μεγαλοεργολάβους των οδικών αξόνων και την ολιγαρχία, βάζουν βαθμολογικά κριτήρια για την παροχή στέγασης στους φοιτητές. Λες και όποιος έχει χαμηλότερο βαθμό έπαψε ξαφνικά να έχει ανάγκη στέγασης. Βάζει τη νεολαία να παίζει survivor με έπαθλο τη δυνατότητα να σπουδάσει. Όπως και με το νόμο για την εξίσωση κολλεγίων με πανεπιστήμια, ο σκοταδισμός της απόλυτα ταξικής εκπαίδευσης είναι ο μόνος τους στόχος. Η κυβέρνηση αυτή έχει πέσει τόσο χαμηλά που σκάβει τον πάτο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο