Νεολαία ΜέΡΑ25: Ο τηλεοπτικός σταθμός Star για κερδοσκοπικούς λόγους καταπατά πράσινους προστατευόμενους χώρους NATURA

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Δεκ, 2020

Το χθεσινοβραδινό επεισόδιο του τηλεοπτικού ριάλιτι μόδας του σταθμού Star γυρίστηκε στην Ελαφόνησο και συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε φωτογράφιση στη παραλία του Σίμου η οποία είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA, δεδομένου ότι εντοπίζονται αμμοθινικοί τύποι οικοτόπων.

Αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού, τύπου Τζιπ και μηχανές διέσχισαν περήφανα τις αμμοθίνες οι οποίες έχουν διεθνώς χαρακτηριστεί ως δασικές προστατευόμενες παραλίες και είναι υπερβολικά ευαίσθητες. Αν ποτέ καταστραφούν δεν ξανά φύονται. Ποιος έχει την ευθύνη λοιπόν για την καταστροφή αυτών των σπάνιων οικοτόπων;

Ξεκινάμε με την αυτοκινητοβιομηχανία του επιβλητικού – καταστροφέα τζιπ Mitsubishi, η οποία είτε από ελλιπή ενημέρωση, είτε ακόμη χειρότερα, εσκεμμένα παρά τις απαγορεύσεις διέλευσης οχημάτων στην περιοχή αυτή αποφάσισαν να βάλουν τους παρουσιαστές και τους συμμετέχοντες του ριάλιτι να οργώσουν με τις μοτοσυκλέτες και τα 4×4 τζιπ την παραλία, για καθαρά εμπορικούς και κερδοσκοπικούς λόγους. Άραγε το κανάλι STAR και η παραγωγή θα αναλάβουν τις ευθύνες αυτoύ του project που πρόβαλαν;

Βέβαια το χειρότερο από όλα αυτά είναι ότι βγήκε ο φορέας Διαχείρισης και αντί να παραδεχτεί ότι στάθηκε κατώτερος των καθηκόντων του, υπερασπίστηκε τα χθεσινά, λέγοντας ψέματα, όπως ότι ο χώρος αυτός χρησιμεύει ως χώρος στάθμευσης και ότι τα νερά αυτά είναι βρόχινα και χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του γυρίσματος.

Με λίγα λόγια το ριάλιτι μόδας GNTM απλώς αδιαφορεί για τις φυσικές προστατευόμενες περιοχές και μετά το νομοσχέδιο Χατζηδάκη καταργούνται οι περιοχές NATURA, μια και καλή, και το περιβάλλον περνάει με τη σειρά του στη λίστα εκμεταλλεύσεων της ολιγαρχίας εντός και εκτός συνόρων.

Το περιβάλλον και οι αμμοθίνες θυσιάζονται για τις διαφημίσεις και τα κέρδη. Δεν υπάρχει καμία αποζημίωση για την καταστροφή φυσικών τόπων και αφού δε ντρέπονται οι ίδιοι, ντράπηκε η ίδια η ντροπή.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο