Συνάντηση με τους φορείς της Κέρκυρας του Γραμματέα του ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Ανακοινώσεις Οργανώσεων
14 Ιούλ, 2020

Συνάντηση πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Ιουλίου ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στην Ιόνιο Βουλή στη Κέρκυρα με εκπροσώπους φορέων του νησιού οι οποίοι του έθεσαν τα ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 τους παρουσίασε την ολοκληρωμένη πρόταση νόμου του κόμματος για την προστασία των πολιτών και δεσμεύτηκε να αναδείξει τα προβλήματα τους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης, η Αντιπρόεδρος του Παρατηρίου Διαχείρισης Απορριμμάτων στο νησί Φωτεινή Χειμαριού, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Σπίγγος, το μέλος της ΑΔΕΔΥ και αιρετός της ΠΥΣΠΕ Ηλίας Μπουργούτζης, το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου από τη δημοτική παράταξη “Εκκίνηση” Πέτρος Γρηγορίου και η Γενική Γραμματέας της ΕΛΜΕ Μαρίνα Ρόπτη.

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε έθιξε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες του νησιού, από την εγκληματική διαχείριση των απορριμμάτων, τα όσα συμβαίνουν με την εκποίηση του Ερημίτη, τις τραγικές ελλείψεις και την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου, τις δύσκολες μέρες που περνάει ο τουρισμός και οι άνθρωποι που δουλεύουν και ζουν από αυτόν σε μια τουριστική περιοχή σαν την Κέρκυρα, την εξέλιξη των εισαγόμενων κρουσμάτων στη χώρα και το νησί, τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού, ακόμα και εκπαιδευτικά ζητήματα με τις εγκαταστάσεις των σχολείων στην Κέρκυρα κ.α.

Μετά το πέρας της συζήτησης με τους φορείς, την συνέντευξη τύπου και τις διάφορες επισκέψεις της αντιπροσωπείας του ΜέΡΑ25 στη Κέρκυρα είναι σαφές ότι τα όσα εξυφαίνει η Κυβέρνηση με τα μέσα ενημέρωσης της ολιγαρχίας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα η οποία είναι εξαιρετικά σκληρή για τους ανθρώπους της βιοπάλης. Αυτούς τους ανθρώπους θα συνεχίζουμε να ακούμε και να συναντάμε σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό και το Κυβερνητικό επιτελείο που τους αγνοεί επιδεικτικά και συνειδητά. Η αλήθεια του 5ου μνημονίου του κ. Μητσοτάκη και της εγκληματικής διαχείρισης της οικονομικής δυσπραγίας δεν θα μπορέσει να αποκρυφτεί από την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που ήδη την βιώνει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο