Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την Κέρκυρα φέρνει την Κυβέρνηση προ των εγκληματικών ευθυνών της

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Ανακοινώσεις Οργανώσεων
13 Ιούλ, 2020

“Η καραντίνα τελείωσε όμως τα προβλήματα συνεχίζονται και μεγεθύνονται. Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι το κόστος για την κοινωνία θα μεγεθύνεται εκθετικά” δήλωσε ο  Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ξεκινώντας τη Συνέντευξη Τύπου στην Ιόνιο Βουλή στην Κέρκυρα παρουσία της Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Β’3 Αθηνών Σοφίας Σακοράφα και της Βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής Μαρίας Απατζίδη.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε ακόμη τόσο στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας όπου διαπιστώθηκε η πλήρης αναντιστοιχία με το κυβερνητικό-μιντιακό αφήγημα περί θωράκισης του ΕΣΥ και της πραγματικότητας, όσο και στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΧΥΤΗ Κέρκυρας -ή καλύτερα την χωματερή-, τονίζοντας πως υπάρχει ένα κοινό νήμα στην τρομαχτική διαχείριση της Κυβέρνησης, από τα νοσοκομεία, μέχρι τα σκουπίδια, την οικονομία και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει αφοσιωμένη με κάθε κίνηση της να εξυπηρετεί με την ιδιωτικομανία της την παρασιτική ολιγαρχία, αποσπώντας εις βάρος του δημοσίου και των πολλών ότι έχει απομείνει μετά την δεκαετή επέλαση των μνημονίων. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στον Ερημίτη της Κέρκυρας με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, με το ΕΣΥ και τα υπόλοιπα κοινωνικά αγαθά με τεράστιες ελλείψεις και υποχρηματοδότηση, με τα σκουπίδια όπου κρατικοδίαιτοι εργολάβοι λυμαίνονται τον χώρο και οι κυβερνώντες συνεχίζουν την οικολογική καταστροφή.

Όλα αυτά καταδικάζουν τους πολίτες στην ανασφάλεια, την απόγνωση και την εξαθλίωση. Πολιτικές που εφαρμόζονται με συνέπεια από το μνημονιακό τόξο σε συμπαιγνία και με συγκάλυψη, πολιτικές έναντι των οποίων το ΜέΡΑ25 καταθέτει μια ολοκληρωμένη άμεσα εφαρμόσιμη και σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, πρόταση νόμου για να προστατέψει τους πολίτες και να ανακτήσει την δημοκρατική και εθνική κυριαρχία της χώρας μας. Μια χώρα που μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και με την παρούσα κρίση του κορωνοϊού χρειάζεται λύσεις άμεσης αποτελεσματικότητας για την Κέρκυρα, για τη Ρόδο, για όλη τη χώρα που αυτή τη στιγμή μαστίζεται από την οικονομική κατάρρευση, την υποστελέχωση του δημοσίου συστήματος υγείας και έναν ισχνό τουρισμό εν αναμονή.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο