Οι πρώτες δράσεις του ΜέΡΑ Αλληλεγγύης είναι γεγονός!

Συνεντεύξεις - videos
22 Απρ, 2020

«Σήμερα, 26η Μαρτίου του 2020, με τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας σε απόγνωση, η αλληλεγγύη ποτέ δεν ήταν πιο αναγκαία και ποτέ πιο κακοποιημένη ως έννοια και ως πράξη.Αυτές τις δύσκολες μέρες, με τους ανθρώπους του μόχθου είτε εγκλωβισμένους στα σπίτια τους αβοήθητους είτε να εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες, προέχει να τους βοηθήσουμε χειροπιαστά βάζοντας στην άκρη τα κομματικά παιχνίδια και τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις»

Με αυτά τα λόγια ανακοινώσαμε πριν λίγες βδομάδες την πρωτοβουλία Μέρα Αλληλεγγύης, μέσω της οποίας θα διαθέσουμε τις περιορισμένες δυνάμεις μας σε πρωτοβουλίες που κινούνται στους εξής άξονες:

  • Στηρίζουμε τη δημόσια δωρεάν υγεία
  • Στηρίζουμε την έρευνα για τις κοινωνικές ανάγκες
  • Στηρίζουμε δομές αλληλεγγύης

Oι δράσεις της Μέρας Αλληλεγγύης θα είναι συνεχείς και κάποιες από αυτές αποτελούν έργα υποδομής και θα συνεχίζονται και αφού λήξει η πρώτη φάση του αναγκαίου εγκλεισμού. Ωστόσο είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιτυχή ολοκλήρωση των πρώτων από αυτές.

Συγκεκριμένα

  • Πραγματοποιήσαμε δωρεά στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την κατασκευή προστατευτικών ασπίδων προσώπου για χρήση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτές μοιράστηκαν σε νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα (ενδεικτικά Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν” Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» – Γ Ν Καβάλας ,Γ Ν Καστοριάς ,ΓΝΠτολεμαΐδας Μποδοσάκειο, ΕΚΑΒ Θεσσαλίας ).
  • 500 οικογένειες συμπλήρωσαν το πασχαλινό τους γεύμα μέσω της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος».
  • Mέσω του περιοδικού Σχεδία, προσφέρθηκαν δωροεπιταγές Σουπερμάρκετ για την αγορά τροφίμων στους άστεγους και περιθωριοποιημένους ανθρώπους που διανέμουν το περιοδικό.

Σύντομα θα ανακοινωθούν πρόσθετες πρωτοβουλίες. Γνωρίζουμε πως πράττουμε το ελάχιστο, ότι οι οικονομικές δυνατότητές μας είναι περιορισμένες.

Δεν μπορούμε με αυτές να θεραπεύσουμε τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα και τις επείγουσες ανάγκες όλων των συνανθρώπων μας. Αυτές θα έπρεπε να τις καλύπτει το κράτος, που όμως σήμερα είναι προσανατολισμένο από την ηγεσία του στο να εξυπηρετεί την ολιγαρχία.

Στεκόμαστε ωστόσο δίπλα σε όλους αυτούς και όλες αυτές που το σύστημα τους αρνείται ακόμα και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο