9 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα – Μνήμη σημαίνει Αντίσταση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Σεπ, 2022

9 χρόνια συμπληρώνονται από την τραγική επέτειο της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή του δεύτερου βαθμού εκδίκασης για την φασιστική εγκληματική οργάνωση, η ακροδεξιά παγκοσμίως προσπαθεί να βγει ξανά στο προσκήνιο με τον μανδύα της «υπεύθυνης» συντηρητικής και εθνικιστικής δεξιάς, πάντα ως στυλοβάτης του συστήματος, πάντα ενάντια στο ταξικό συμφέρον των αγωνιζόμενων λαών και πάντα στο πλευρό της ολιγαρχίας δίχως σύνορα.

Την ίδια στιγμή στη χώρα μας, η Κυβέρνηση της ΝΔ του Μητσοτάκη, η Μητσοτάκης Α.Ε. του παρακράτους, της ακροδεξιάς και του αυταρχισμού, επιδίδεται καθημερινά μαζί με τα ακροδεξιά εξαπτέρυγα της (Γεωργιάδης, Πλεύρης, Βορίδης) σε όλες εκείνες τις πρακτικές που έθρεψαν και γιγάντωσαν το τέρας της Χρυσής Αυγής, θέτοντας την ακροδεξιά ατζέντα ως προμετωπίδα της προς άγρα ψηφοφόρων.

Με την βίαιη και ακραία φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας να συντελείται σε καθημερινή βάση υπέρ των συμφερόντων της κρατικοδίαιτης παρασιστικής ολιγαρχίας και το κατασταλτικό κράτος Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου όταν δεν επαναπροωθεί παράνομα, ή δεν πνίγει πρόσφυγες στα σύνορα, να επιτίθεται στην αγωνιζόμενη νεολαία, είναι επιτακτικό όσο ποτέ άλλοτε να βρεθούμε μαζικά στον δρόμο.

Γιατί Μνήμη, σημαίνει Αντίσταση.

Ως ΜέΡΑ25 λοιπόν, καλούμε όλες και όλους να βρεθούμε σήμερα στις 17.30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι (στην οδό Παύλου Φύσσα 60) για να συμμετάσχουμε στην μεγάλη Αντιφασιστική Διαδήλωση Μνήμης του Παύλου, γιατί ο Παύλος ζει μέσα από τους αγώνες μας για να μην υπάρξει ποτέ ξανά κανένας Παύλος, κανένας Σαχζάτ, κανένας και καμία δολοφονημένος/η από όσους υπηρετούν το αυγό του φιδιού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο