7 Ερωτήματα στον Πρωθυπουργό από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Απρ, 2020

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό του έθεσε 7 συγκεκριμένα ερωτήματα για την επόμενη μέρα στην χειμαζόμενη ελληνική οικονομία μετά την πανδημία του κορωνοϊού η οποία ήδη διαφαινόταν με άλλη ένταση φυσικά το 3ο τρίμηνο του 2019 και τους πρώτους δύο μήνες του 2020, πριν δηλαδή τον κορωνοϊό καθώς η μνημονιακή διαδικασία δεν άφησε ποτέ ουσιαστικά την χώρα να ανακάμψει.

Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση όπως και κάθε μνημονιακή Κυβέρνηση από το 2010 έχει μπροστά της δύο απλές, αλλά δύσκολες επιλογές, είτε την βαθιά αναδιάρθρωση του χρέους, είτε το μνημόνιο. Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει το δεύτερο και με το λεφτόδεντρο του ESM θα αποδεχτεί συγκεκριμένα μεταπαιτούμενα για αυτό και ερωτάται συγκεκριμένα:

  1. Πόσα θα δανειστεί η Κυβέρνηση φέτος και το 2021 από τον ESM και πόσα από την έκδοση των ελληνικών ομολόγων;
  2. Τι σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων; Σκοπεύει να τους μειώσει για να περιορίσει την δημοσιονομική κατάρρευση; Εμείς φυσικά είμαστε αντίθετοι σε κάτι τέτοιο.
  3. Τι θα συμβεί με τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας; Θα μπουν σε καραντίνα πάλι για να σώσει η Κυβέρνηση την ολιγαρχία;
  4. Οι συντάξεις θα μειωθούν από την Κυβέρνηση κι αν ναι πόσο και σε συνάρτηση με τι; Φυσικά και σε αυτό εμείς αντιτιθέμεθα.
  5. Ποια λιτότητα φέρνει η Κυβέρνηση με την συνθηκολόγηση της; Τι ποσοστό του ΑΕΠ για το 2020 και το 2021;
  6. Η Κυβέρνηση θα κρατικοποιήσει τις τράπεζες μετά την νέα χρεοκοπία τους καθώς χρειαστούν πάλι ανακεφαλαιοποίηση μετά τα νέα κόκκινα δάνεια που προκύπτουν; Κι αν ναι θα κρατήσει τον δημόσιο έλεγχο σε αυτές ή θα επαναλάβει τα εγκληματικά λάθη της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με την κρατικοποίηση ουσιαστικά αλλά χωρίς δημόσιο έλεγχο (μετοχές χωρίς ψήφο δηλαδή).
  7. Τι θα κάνει τέλος η Κυβέρνηση με τον “Ηρακλή”; Θα τον παγώσει επιτέλους; Ο “Ηρακλής” έχει τελειώσει και όσο επιμένει η Κυβέρνηση είναι σαφές ότι θέλει να χρεώσει τον ελληνικό λαό με 12 δις για να τα δώσει στα αρπαχτικά ταμεία προφανώς επειδή αυτά την κρατούν δέσμια.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 απηύθυνε τις ερωτήσεις αυτές στον κ. Μητσοτάκη περιμένοντας τις σχετικές απαντήσεις αν και γνωρίζουμε ήδη πως η Κυβέρνηση έχει επιλέξει τον δρόμο των εκλογών για να περάσει το 5ο μνημόνιο το οποίο εμείς θα είμαστε έτοιμοι και προεκλογικά και μετακλογικά να αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο