2 προτάσεις του ΜέΡΑ25: προεμβολιαστικός έλεγχος των ανεμβολίαστων πολιτών και καταβολή του 50% του μισθού στους υγειονομικούς σε αναστολή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Σεπ, 2021

Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή που χτύπησε η πανδημία του κορωνοϊού και την χώρα μας, καταθέτει συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της (δημόσιο δίκτυο κέντρων για δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό, ενίσχυση του ΕΣΥ κλπ), συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του καθολικού εμβολιασμού των πολιτών.

Η πραγματικότητα δυστυχώς, είναι πως η ίδια η Κυβέρνηση υπονομεύει την εμβολιαστική διαδικασία, καθώς πρώτον δεν έστησε το απαραίτητο δίκτυο εμβολιαστικών κέντρων, δεύτερον δεν πραγματοποίησε καμία ουσιαστική καμπάνια υπέρ του καθολικού εμβολιασμού και τέλος εγκληματεί με την επιμονή της να μην πραγματοποιούν τεστ και οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Αντ΄ αυτών, ο κ. Μητσοτάκης επιστρατεύει από πάνω και τον αυταρχισμό και τις απειλές, όπως πολύ καλά ξέρει άλλωστε η Κυβέρνηση του να κάνει, διχάζοντας την κοινωνία και μη συμβάλλοντας θετικά ούτε στο ίδιο το εμβολιαστικό αποτέλεσμα.

Για το ΜέΡΑ25 η πολιτεία θα έπρεπε να επιστρατεύσει την πειθώ και για τον λόγο αυτό, προτείνουμε ένα ακόμα συγκεκριμένο εργαλείο στην φαρέτρα υπέρ του καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού:

Τον δωρεάν προεμβολιαστικό έλεγχο σε δημόσιες δομές υγείας, των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα επειδή φοβούνται και ανησυχούν για την υγεία τους. Αυτός ο έλεγχος και η ιατρική γνωμάτευση που θα προκύπτει συνεπεία του, θα απαλλάσσει τους πολίτες από περιττούς ή και ανύπαρκτους φόβους και ανησυχίες, τη στιγμή κιόλας που θα στερεί από τους αντιεμβολιαστές και τα όποια φερόμενα ως «επιστημονικοφανή τους επιχειρήματα».

Ακόμα, όσον αφορά τις αναστολές των υγειονομικών, προτείνουμε να τους καταβάλλεται το 50% του μισθού τους κατά το διάστημα της αναστολής και βέβαια να συνεχίσει κανονικά η ασφαλιστική τους κάλυψη για την ίδια περίοδο.

Μόνο με ειλικρινείς προθέσεις μπορεί να υπάρξει έξοδος της χώρας μας από αυτήν την τραγωδία, τις οποίες δυστυχώς φαίνεται πως δεν διαθέτει η Μητσοτάκης Α.Ε..

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο