Χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Οκτ, 2018

Η Ελλάδα στα χρόνια των μνημονίων έχει δεχτεί πολλά υποτιμητικά σχόλια, προερχόμενα κυρίως από χώρες του πυρήνα της ΕΕ, του βορρά. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής του Βαυαρικού κόμματος των Χριστιανο-Κοινωνιστών και ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χόρστ Ζεεχόφερ, λέγοντας πως «οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ίσως θα ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό».

Η Ελλάδα το 2015 είχε την ευκαιρία να ανακτήσει την χαμένη της αξιοπρέπεια, την οποία κουρέλιασαν τα μνημόνια, αλλά η συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έδωσε νέο έναυσμα να αναπαράγονται τέτοιου είδους λογικές όπως αυτή του Ζεεχόφερ, που επιβεβαιώνουν τον Γιάνη Βαρουφάκη όταν λέει πως η χώρα μας έχει καταστεί αποικία χρέους.

Ως ΜέΡΑ25 θεωρούμε πως ο μόνος τρόπος να ανακτηθεί η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού είναι μέσω της υπεύθυνης ανυπακοής προς τας υποδείξεις των δανειστών και της εγχώριας ολιγαρχίας, με ρεαλιστικές προτάσεις που θα βγάλουν τη χώρα από το καθοδικό σπιράλ της γενικευμένης κρίσης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο