Το ΜέΡΑ25 στις εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Νοέ, 2018

ΤΟ ΜέΡΑ25 ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το ΜέΡΑ25, από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του, δίνει τη μάχη για την απόδραση της χώρας από την Χρεοδουλοπαροικία. Οι εθνικές εκλογές –όποτε κι αν γίνουν- θα είναι το εφαλτήριο για την επιτυχία αυτού του στόχου.

Στις εθνικές εκλογές ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης θα ηγηθεί της μεγάλης μάχης ενάντια στην ερημοποίηση της Ελλάδας επί κεφαλής των συνδυασμών του κόμματος σε όλη την Επικράτεια.

Το ΜέΡΑ25 έχει ήδη καταθέσει στο δημόσιο διάλογο το Προεκλογικό του Πρόγραμμα με το οποίο ζητά την ψήφο των Ελλήνων στις εθνικές εκλογές του 2019.

ΤΟ ΜέΡΑ25 ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό ελληνικό κόμμα που αντιμετωπίζει τις ευρωεκλογές με την ίδια σημασία που αντιμετωπίζει και τις εθνικές εκλογές.

Το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό ελληνικό κόμμα που αποτελεί αναπόσπαστο, οργανικό μέρος ενός ενιαίου πανευρωπαϊκού κινήματος – του DiEM25ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΟΙΞΗ.

Το ΜέΡΑ25 θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές με το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα του DiEM25-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, την ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ που κατατίθεται ταυτόχρονα στην Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Δανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ισπανία και Πολωνία. Οι προοδευτικοί έλληνες ποτέ ξανά μόνοι!

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

Οι αδίστακτες πολιτικές λιτότητας που πρωτο-δοκιμάστηκαν στην Ελλάδα μεταφέρθηκαν παντού, ακόμα και στην Γερμανία, με αποτέλεσμα όλη η Ευρώπη να αποδομείται.

Προϋπόθεση για να ανακτήσουν οι λαοί μας τη δημοκρατική κυριαρχία τους είναι ο τερματισμός του μύθου πως στην Ευρώπη συγκρούονται Νότος και Βορράς, π.χ. Έλληνες και Γερμανοί.

Η μεγάλη μάχη που μαίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι μεταξύ προοδευτικών και αντιδραστικών δυνάμεων – τόσο με το αυταρχικό κατεστημένο όσο και με τους ξενοφοβικούς ακροδεξιούς.

Το αδελφό κόμμα του ΜέΡΑ25 στην Γερμανία, το Demokratie in Europa – DiEM25, μετά από ψηφοφορία των μελών του, με μια κίνηση μεγάλης συμβολικής σημασίας, προτείνει τον Γιάνη Βαρουφάκη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του στις ευρωεκλογές.

Τονίζοντας ότι οι πολιτικές λιτότητας έφεραν σε δεινή θέση το μισό πληθυσμό της Γερμανίας, τα μέλη του Demokratie in Europa – DiEM25 καλούν τον Γερμανικό λαό να επιλέξει στο πρόσωπο του έλληνα Γιάνη Βαρουφάκη την προοδευτική και δημοκρατική Ευρώπη.

Εμείς δεν «μένουμε Ευρώπη» αλλά είμαστε η προοδευτική, μαχόμενη Ευρώπη. Το ΜέΡΑ25 εκφράζει σήμερα τους ριζοσπάστες ευρωπαϊστές που στόχος τους είναι:

«Μέσα στην Ευρώπη. Εναντίον αυτής της ολιγαρχικής Ευρώπης!»

ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 για τις ευρωεκλογές του Μαΐου θα προκύψει από ψηφοφορία των μελών μας (όπως συνέβη πρόσφατα στην Γερμανία με το Demokratie in Europa -DiEM25). Ο Γιάνης Βαρουφάκης και τα στελέχη του κόμματος θα οργώσουν την Ελλάδα υποστηρίζοντας τους εκλεγμένους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας.

Ο ίδιος ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δέχθηκε να ηγηθεί του ευρω-ψηφοδελτίου του Demokratie in Europa-DiEM25 στην Γερμανία ώστε να συμβολίσει τον κοινό αγώνα ελλήνων και γερμανών μέσα στο άντρο της αυταρχικής ευρωπαϊκής ολιγαρχίας. Εφόσον η ολιγαρχία δεν γνωρίζει σύνορα στον αγώνα της να μεταφέρει τις δικές της ζημίες στους ώμους των πιο αδύνατων, ελλήνων αλλά και γερμανών, έτσι κι εμείς – ως πανευρωπαϊκό κίνημα – θα δώσουμε τον αγώνα των ευρωεκλογών χωρίς να υπολογίσουμε σύνορα. Η Ευρώπη πρέπει να μιλήσει επιτέλους μια κοινή γλώσσα και αυτή είναι η γλώσσα της δημοκρατίας.

  • Στην περίπτωση που συμπέσουν εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 θα ηγηθεί των συνδυασμών του ΜέΡΑ25 στην Ελλάδα και, συμβολικά, του ευρωψηφοδελτίου του αδελφού μας κόμματος στην Γερμανία. Εάν εκλεγεί τόσο στο ευρωκοινοβούλιο όσο και στο εθνικό κοινοβούλιο, θα παραιτηθεί άμεσα από το ευρωκοινοβούλιο υπέρ του επόμενου σε ψήφους υποψηφίου, της Daniella Platch.
  • Στην περίπτωση που οι ευρωεκλογές διεξαχθούν πριν τις εθνικές εκλογές, κι ο Γιάνης εκλεγεί στην Γερμανία, θα παραιτηθεί υπέρ της Daniella Platch το αργότερο με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα ώστε να ηγηθεί των συνδυασμών του ΜέΡΑ25.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο