Ναρκωτικά: απαιτείται σεβασμός και παροχή συνθηκών ασφάλειας προς τους εξαρτημένους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Φεβ, 2019

Στο πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 για τη μάστιγα των ναρκωτικών που αφαιρούν ζωές, ωθούν νέα παιδιά στη ληστεία γονέων, φίλων και γειτόνων, πλουτίζοντας τις διάφορες μαφίες, προβλέπεται: η νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης και η δημιουργία πολλών μικρών μονάδων του ΕΣΥ που θα παρέχουν ηρωίνη και αντίστοιχες οπιώδεις ουσίες σε όποιον την ζητήσει (υπό καθεστώς ανωνυμίας, σε ασφαλή και υγειονομικά άψογο χώρο με παράλληλη ενίσχυση των κέντρων απεξάρτησης για εκείνους που το επιλέξουν. Με αυτόν τον τρόπο, πτωχεύουν μίας δια παντός οι έμποροι ηρωίνης, τερματίζονται οι θάνατοι από την ηρωίνη, εξασφαλίζεται ο τερματισμός της εμπορευματοποίησης της ηρωίνης και σταματά η καταλήστευση χρηστών από εμπόρους και των συγγενών, φίλων και γειτόνων από τους χρήστες.

Στο πολυνομοσχέδιο του Υπ. Υγείας, περιλαμβάνεται, με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις, η δημιουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) από εγκεκριμένους οργανισμούς ή φορείς για την υλοποίηση δράσεων κατά των ναρκωτικών. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι στους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης θα παρέχονται υπηρεσίες για την ασφαλέστερη χρήση ναρκωτικών ουσιών και τη μείωση της βλάβης και των αρνητικών επιπτώσεων που συνδέονται με τη χρήση ναρκωτικών.

Όπως παρουσιάζεται η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία είναι προφανές ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Μένει να μην διαψευσθεί ή ακυρωθεί στην  πράξη, όπως τόσα άλλα κατά καιρούς αναγγελθέντα.

Τομέας Υγείας ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο