ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ

Βασικά Κείμενα του site το 2019
06 Μαρ, 2019

Η ποινική δίωξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ήταν η αναμενόμενη εξέλιξη της τραγωδίας στο Μάτι, τραγωδία με πασιφανή αίτια που έχουν χρονίσει και όλοι τα γνωρίζουμε ενώ η Πολιτεία αδιαφορεί.

Το ΜέΡΑ25 είχε επισημάνει τα προβλήματα των χρήσεων γης, την εγκατάλειψη της υπαίθρου, τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες και τόσα άλλα, που αναφέρονται στο πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνη-σης. Αλήθεια χρειαζόταν πόρισμα για όλα αυτά, που τα ξέρουμε όλοι;

Επιπλέον η υποχώρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις πολιτικές λιτότητας επηρεάζει βαθιά την πιθανή χρηματοδότηση σχεδίων και τον επιστημονικό εκσυγχρονισμό του όποιου σχεδιασμού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κος Βούτσης, ζητούσε μέτρα. Αλήθεια, τι κάνει η κυβέρνησή του; “Τακτοποιεί” αυθαίρετα, χωρίς να πρωτοτυπεί δυστυχώς, σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στο πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 υπάρχουν αναλυτικές προτάσεις αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων. Όπως επίσης αναφέρονται μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, που ο συνδυασμός της με τις ελληνικές στρεβλώσεις μεγεθύνει τις καταστροφές.

Τομέας Πράσινης Μετάβασης ΜέΡΑ25 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο