Η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στον Γιώργο Σαχίνη στο ΚΡΗΤΗ TV

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Νοέ, 2018

«Η μόνη ορθολογική αντιμετώπιση της Ευρωπαϊκής κρίσης είναι ένας διμέτωπος αγώνας: ταυτόχρονα ανυπακοή στην τρόικα, στο κατεστημένο των Βρυξελλών και μέτωπο εναντίον των εθνικιστών που θέλουν να φέρουν ένα νεοφασιστικό στοιχείο στην Ευρώπη σήμερα, όπως ο Σαλβίνι στην Ιταλία. Μπορεί τα δύο αυτά μέρη, το κατεστημένο των Βρυξελλών και οι εθνικιστές, να παρουσιάζονται ως εχθροί αλλά στην πραγματικότητα αλληλοτροφοδοτούνται: οι σκληρές πολιτικές λιτότητας των Βρυξελλών ενδυναμώνουν τους εθνικιστές, ενώ η άνοδος τους νομιμοποιεί την ύπαρξη του κατεστημένου μέσω διλημματικών λογικών “ή εμείς, ή αυτοί”».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για όλα και για όλους στην εκπομπή “Αντιθέσεις” του Γιώργου Σαχίνη στο ΚΡΗΤΗ TV: η κρίση στην Ευρώπη, η άνοδος του εθνικισμού, η κρίση στην Ελλάδα, η κυβέρνηση, το ΜέΡΑ25 και οι πολιτικές προτάσεις που καταθέτει στον δημόσιο διάλογο.

‘Οπως τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, “το ΜέΡΑ25 θα κατέβει στις εθνικές και στις ευρωπαϊκές εκλογές έχοντας ήδη καταθέσει ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα που απαντά στο τί πρέπει να γίνει αύριο το πρωί για βγει η χώρα μας από τα δεσμά της χρεοδουλοπαροικίας”.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο