Η σκέψη μας και η αμέριστη αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Μαρ, 2019

Το ΜέΡΑ25 με δήλωση του Γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη εξ ονόματος του DiEM25 εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στα θύματα της ισλαμοφοβίας και την συμπαράσταση του σε όλους τους Νεοζηλανδούς που αισθάνονται οτι δέχθηκαν σήμερα μια κτηνώδη επίθεση.

Η σκέψη μας είναι και στα δισεκατομμύρια των συνανθρώπων μας που αναγκάζονται να ζούνε μέσα σε ενα «σύννεφο» ρατσισμού,μισσαλοδοξίας,βίας και φανατικής θρησκοληψίας . Μια ανυπόφορη κατάσταση που πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε στη διάλυση της.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 κ.Σπύρος Δερβενιώτης προέβη στην εξης δήλωση: «Δε φταίνε τα βίντεο γκέημς, ούτε το ίντερνετ, δεν φταίει η αποξένωση, ούτε η ματαίωση, ούτε η Σύγκρουση των Πολιτισμών. Όλα αυτά είναι οι λάθος απαντήσεις στο λάθος ερώτημα. Εμείς φταίμε, μόνο εμείς. Εμείς η «πλευρά του Καλού» που για ακόμα μια φορά ένα άγριο ξυπνητήρι μας υπενθυμίζει ότι δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να φτιάξουμε έναν κόσμο που να ξερνάει τη λατρεία του θανάτου ως αδιανόητη. Συντετριμμένοι ζητάμε συγχώρεση από κάθε ένα από τα θύματα. Και τους υποσχόμαστε να προσπαθήσουμε περισσότερο».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο