Η Δημόσια Τηλεόραση πρέπει να είναι ανοιχτή στην κοινωνία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Απρ, 2019


Χτες Τρίτη, 7 παρά το απόγευμα, φεύγοντας από το Ραδιομέγαρο, βρήκα την καγκελόπορτα κλειστή και αστυνομία μέσα κι έξω από την ΕΡΤ. Έξω ήταν μια μεγάλη ομάδα κωφών ανθρώπων που είχαν σχεδόν κλείσει το ρεύμα ανόδου της Μεσογείων. Ηταν εκεί από τις 2 το μεσημέρι διεκδικώντας με ένα μαύρο πανό τη “φωνή” τους στα ΜΜΕ (Παγκόσμια Ημέρα Φωνής σήμερα 16 Απριλίου).Το απόγευμα είχαν μια συνάντηση με την Διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία απ’όσο έμαθα έγινε σε θετικό κλίμα.

Η κλειστή Καγκελόπορτα όμως της Δημόσιας Τηλεόρασης και η εκδίωξη από την αστυνομία των ανθρώπων αυτών που διεκδικούν κάτι δίκαιο και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Οδηγία, μου θύμισε εκείνους τους μαύρους καιρούς της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, της ΝΕΡΙΤ, με την πάντα κλειστή πόρτα στο κοινό.

Καταγγέλω τις “κλειστές πόρτες” και την αστυνόμευση, ακόμη και αν η Αστυνομία ήταν εκεί για διευκόλυνση της κυκλοφορίας ,η κλειστή Καγκελόπορτα μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους που μόνο βλέπουν, ήταν συμβολικά απαράδεκτη πράξη. Προσωπικά πιστεύω πως η Δημόσια Τηλεόραση πρέπει να είναι “ανοιχτή στην κοινωνία” και να δίνει βήμα για διάλογο κυρίως στις ευπαθείς ομάδες.

 

της Ντέπυς Βρεττού, Εργαζόμενη στην ΕΡΤ, Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο