Έρευνα του Guardian: οι Έλληνες ανησυχούν περισσότερο για τη φυγή των νέων στο εξωτερικό παρά για την εισροή μεταναστών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Απρ, 2019

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε κάθε του εμφάνιση δηλώνει πως:

Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα σήμερα είναι η ερημοποίηση: οι νέοι μας φεύγουν κατά χιλιάδες κάθε μήνα στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας, με τον συνολικό αριθμό των ελλήνων που έχουν φύγει από τη χώρα από τις απαρχές της κρίσης να πλησιάζει τις 700.000

Την ίδια άποψη φαίνεται να συμμερίζεται και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε σήμερα ο βρετανικός Guardian. Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 14 χώρες της Ε.Ε, έχει να κάνει με την μετανάστευση, προς και από κάθε χώρα. Τα στοιχεία λοιπόν δείχνουν πως οι Έλληνες, κατά 28% ιεραρχούν υψηλότερα ως πρόβλημα για τη χώρα την μετανάστευση των νέων μας στο εξωτερικό, 11% τοποθετεί υψηλότερα την εισροή μεταναστών στη χώρα, ενώ το 54% ανησυχεί το ίδιο και για τα δύο.

Επίσης, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες, δεύτερη κατά σειρά, όπου οι πολίτες κατά πλειοψηφία, 60%, δηλώνουν ότι θα πρέπει να αποτρέπονται οι πολίτες από το να εγκαταλείπουν τη χώρα για μεγάλο διάστημα (πρώτη είναι η Ισπανία με 63% και τρίτη η Ιταλία με 52%).

Η λύση βέβαια στο πρόβλημα της ερημοποίησης δεν θα έλθει μέσα από απαγορεύσεις. Η λύση βρίσκεται στον τερματισμό της λιτότητας που είτε στέλνει τους νέους μας στο εξωτερικό, είτε διαλύει τις όποιες προσδοκίες σε αυτούς που μένουν, δημιουργώντας μια νέα γενιά με πολύ χαμηλές προσδοκίες για το μέλλον της. Το ΜέΡΑ25 καταθέτει μια δέσμη πολιτικών προτάσεων, τις Επτά Τομές της Νέας Συμφωνίας για την Ελλάδα, με στόχο ακριβώς την άμεση ανάσχεση αυτού του σύγχρονου ρεύματος μεγάλης εξόδου από τη χώρα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο