Μια κοινωνία κρίνεται από το σεβασμό που επιδεικνύει στους πολίτες με αναπηρία.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Δεκ, 2018

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Τα Άτομα με Αναπηρία αποτελούν τα αφανή, δίχως φωνή, θύματα της βαθιάς κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα. Είναι ο πληθυσμός εκείνος που βλέπει την ήδη δύσκολη ζωή του αντί να εξομαλύνεται περισσότερο με τον χρόνο, όπως θα όφειλε κάθε προοδευτική κοινωνία να έχει ως προτεραιότητα, να υποβαθμίζεται περαιτέρω με περικοπές παροχών και συνεχή νέα εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία.

Το ΜέΡΑ25 πιστεύει πως το επίπεδο μιας κοινωνίας κρίνεται από το σεβασμό που επιδεικνύει στους πολίτες με αναπηρία. Για αυτό στο πρόγραμμά μας καταθέτουμε μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων, ανοιχτές στη διεύρυνση και εμπλουτισμό, για τα Άτομα με Αναπηρία.

Ειδικότερα, το ΜέΡΑ25 δεσμεύεται να ενοποιήσει όλα τα επιδόματα αναπηρίας σε ένα, μετατρέποντάς το σε ειδική κοινωνική σύνταξη επιπέδου που επιτρέπει αξιοπρεπή διαβίωση ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες.

Προχωρούμε στη θεσμοθέτηση αλλαγής της λειτουργίας των ΚΕ.Π.Α επί το δικαιότερο, ταχύτερο και αποτελεσματικότερο, καθώς και στον επαναπροσδιορισμό του Πίνακα Μη Αναστρέψιμων Ασθενειών, που κρίνουμε ότι είναι ελλιπής.

Παράλληλα, θα προβλεφθεί πρόσβαση σε κέντρα αποκατάστασης και ενσωμάτωση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης (παρέχοντας τμήματα ένταξης, εξειδικευμένους δασκάλους, δεύτερο εκπαιδευτικό στην τάξη).

Στόχος μας είναι όλοι οι συμπολίτες μας με αναπηρία να αισθάνονται ασφάλεια, έχοντας απρόσκοπτη πρόσβαση στην υγεία και στη θεραπεία, με μια πολιτεία αρωγό που εξομαλύνει τη ζωή τους, επιτρέποντάς τους να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο