Καταγγελίες για κατασχέσεις συντάξεων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Νοέ, 2018

Τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε καταγγελίες για κατασχέσεις συντάξεων που έχουν να κάνουν με οφειλές προς το δημόσιο όχι των ίδιων των συνταξιούχων-κύριων δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών, αλλά συνδικαιούχων του λογαριασμού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων έχει προσθέσει στον λογαριασμό που τους καταβάλλεται η σύνταξη κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο ως συνδικαιούχο για λόγους εξυπηρέτησής τους, να υπάρχει κάποιος που θα δύναται να πάει στην τράπεζα και να φέρει στον συνταξιούχο τη σύνταξή του. Οι καταγγελίες που έχουμε λάβει κάνουν λόγο για κατασχέσεις συντάξεων για οφειλές όχι του κυρίως δικαιούχου του λογαριασμού, του συνταξιούχου, αλλά των συνδικαιούχων – συγγενικών τους προσώπων. Παράλληλα, όταν οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι μεταβαίνουν στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΚΑ για να δηλώσουν νέο τραπεζικό λογαριασμό καταβολής της σύνταξής τους, χωρίς τον οφειλέτη-συνδικαιούχο, πληροφορούνται έκπληκτοι πως αυτή η διαδικασία απαιτεί τρεις με τέσσερις μήνες, στο οποίο διάστημα η κατάσχεση του 50% της σύνταξής τους παραμένει σε ισχύ. Να σημειώσουμε πως οι καταγγελίες που έχουμε δεχτεί αφορούν χαμηλές συντάξεις, κάτω των 1000€.

Το ΜέΡΑ25 θεωρεί αυτή την πρακτική απαράδεκτη και κοινωνικά ανάλγητη και καλεί στην άμεση αποκατάσταση της κανονικής καταβολής των συντάξεων στους δικαιούχους αλλά και επιστροφή των χρημάτων που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο