Γιάνης Βαρουφάκης vs Μάνφρεντ Βέμπερ – Κυριακή 10 Μαρτίου στο Βερολίνο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Μαρ, 2019

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης – και υποψήφιος ευρωβουλευτής στη Γερμανία με το Demokratie in Europa – θα συμμετέχει στο Βερολίνο, στο «Παλάτι της Δημοκρατίας» την Κυριακή στις 21:45 σε τηλεοπτική συζήτηση με θέμα «η Ευρώπη πριν απο τις εκλογές – περισσότερη Ευρωπαϊκή Ενωση ή περισσότερο εθνικό κράτος;».

Συνομιλητές του θα είναι οι Manfred Weber (CSU), πρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και υποψήφιος για την προεδρία της «κομισιόν», η Beatrix von Storch αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδιακής βουλής απο το AfD, ο Christian Lindner πρόεδρος του FDP και η Cathrin Kahlweit, ανταποκρίτρια της Süddeutschen Zeitung στο Λονδίνο.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί απο το δίκτυο του ARD σε όλη τη Γερμανία με αφορμή και την δραματική έκκληση του Γάλλου Προέδρου Ε.Μακρόν που απευθυνόμενος στους ευρωπαίους πολίτες αναφέρθηκε στον «σοβαρό κίνδυνο» που διατρέχει η ΕΕ απο όσους «εκμεταλεύονται την οργή των λαών» γι αυτό και προτείνει την ιδέα για μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στην συζήτηση είναι εαν πράγματι οι κίνδυνοι διαίρεσης που αντιμετωπίζει η ΕΕ είναι τόσο μεγάλοι όσο ο φόβος του Γάλλου Προέδρου. Ποιά λάθη έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι ηγέτες της ΕΕ και γιατί τα κινήματα όπως το DiEM25 με την κομματική τους έκφραση όπως το ΜέΡΑ25 στην Ελλάδα ή το Demokratie in Europa στη Γερμανία μπορούν να δώσουν λύσεις με επιτυχια. Και πως μπορεί να μεταρρυθμιστεί άραγε αυτή η Ευρώπη;

Οπως γράφει και στο ρεπορτάζ της η DW για αυτή την πολύ σημαντική εκδήλωση-συζήτηση ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης θα εστιάσει στην ανάπτυξη μιας διακρατικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού. Θα αναδείξει τις προοδευτικές ιδέες που δίνουν λύσεις για το μέλλον των λαών της Ευρώπης. Είναι ο ηγέτης,όπως τονίζει η DW που ίδρυσε το πρώτο πανευρωπαϊκό διακρατικό κόμμα που συμμετέχει στις ευρωεκλογές του Μαϊου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο