Ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις Προοδευτικές Δυνάμεις

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Νοέ, 2018

Αυτή τη στιγμή σε όλο τον πλανήτη έχει εξαπολυθεί μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη, στο περιβάλλον, στη δημοκρατία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ένα παγκόσμιο δίκτυο ακροδεξιών μορφωμάτων δουλεύει σε υπερθνική κλίμακα, υπονομεύοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταπιέζοντας τις αντίθετες απόψεις, προωθώντας τη μισαλλοδοξία. Η ανθρωπότητα έχει εισέλθει σε μια βαθιά υπαρξιακή κρίση, που όμοια της έχει να βιώσει από τη δεκαετία του ‘30.

Για να ηττηθεί αυτή η ακροδεξιά απειλή πρέπει να έχουμε ως στόχο κάτι πολύ διαφορετικό από την επιστροφή στο αποτυχημένο μοντέλο των τελευταίων δεκαετιών. Η δίχως όρια παγκοσμιοποίηση υποσχόταν ειρήνη και ευημερία. Αυτό που έφερε όμως ήταν παγκόσμια οικονομική κρίση, πολέμους και περιβαλλοντική καταστροφή.

Είναι επιτακτική ανάγκη όλος ο προοδευτικός κόσμος να σχηματίσει ένα διεθνικό κίνημα βάσης με στόχο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο: ένα κίνημα που θα κινητοποιήσει την εργατική τάξη, τα φεμινιστικά κινήματα και όλους τους πολίτες που διαβιούν σε καθεστώς αβεβαιότητας, στη βάση ενός κοινού οράματος για δημοκρατία, ευημερία, βιώσιμη ανάπτυξη και αλληλεγγύη.

Το κίνημά μας, η Προοδευτική Διεθνής, θα φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου επιδιώκοντας να κάνει πράξη το κοινό μας όραμα.

Η Προοδευτική Διεθνής θα σταθεί στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται κατά των ανισοτήτων, της εκμετάλλευσης, των διακρίσεων και της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Η Προοδευτική Διεθνής θα εργαστεί για να ανακτήσουμε τον λόγο στις κοινότητές μας, στις πόλεις μας, στις χώρες μας και στον πλανήτη μας, καταθέτοντας μια ανθρωποκεντρική Διεθνή Νέα Συμφωνία (International New Deal) που θα καταρτίσουμε όλοι μαζί από κοινού.

Είναι ώρα για τους προοδευτικούς όλου του κόσμου να ενωθούμε.

Σήμερα, εκπροσωπώντας το DiEM25 και το Sanders Institute, απευθύνουμε ένα Κάλεσμα σε Δράση: να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο πολιτών και οργανισμών και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για αξιοπρέπεια, ειρήνη, ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη μας.

Έλα μαζί μας. Εντάξου στην Προοδευτική Διεθνή.

Γιάνης Βαρουφάκης, 

συνιδρυτής του DiEM25, γραμματέας του ΜέΡΑ25                                                                                                                                                                                                      

Jane Sanders,

συνιδρύτρια του Sanders Institute

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο