Η κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ και να δώσει άμεσα λύση στην ηλεκτροδότηση

Συνεντεύξεις - videos
28 Μάι, 2020

Οι ηρωικοί εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ δεν ζητούν τίποτα εξωπραγματικό, παρά μόνο την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της παραγωγικής μονάδας τους για έξι μήνες, έχοντας δεσμευτεί να καταθέσουν: (α) σχέδιο αναγνώρισης και αποπληρωμής των προγενέστερων οφειλών που αφορούν τη δική τους παραγωγή, εντός τεσσάρων μηνών και (β) εγγυητική επιστολή 2.000 ευρώ ως πρόσθετη εγγύηση ότι θα πληρώσουν το ρεύμα που θα καταναλώσουν εφεξής. Η λύση που προτείνουν θα ωφελήσει τόσο σε επίπεδο εσόδων του παρόχου και κατ’ επέκταση του κράτους, όσο και την ελληνική κοινωνία συνολικά αφού η επιχείρηση παράγει καθαριστικά και είδη υγιεινής στην εποχή του κορονοϊού.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 17 Φεβρουαρίου είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπρόσωπων των εργαζομένων της Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ με τον Υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση, κατά την οποία ο υπουργός αναγνώρισε τη σημασία του εγχειρήματος δίνοντας μάλιστα εύσημα στην προσπάθειά των εργαζομένων και υποσχέθηκε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παραγωγή τους.

Ωστόσο, στις 30 Μαρτίου, εν μέσω καραντίνας, οι κ.κ.Χατζηδάκης και Χρυσοχοΐδης έστειλαν συνεργείο και διέκοψαν την ηλεκτροδότηση στο εργοστάσιο συνοδεία δύο διμοιριών των ΜΑΤ! Κατόπιν πιέσεων, πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου επικοινωνία εκπροσώπων των εργαζομένων με τον νομικό σύμβουλο της ΔΕΗ. Αντίστοιχη επικοινωνία υπήρξε και στις 15 Απριλίου, οπότε ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να διατυπώσουν γραπτώς την πρότασή τους. Πράγματι, στις 6 Μαΐου απεστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο η γραπτή πρόταση, η οποία συμπληρώθηκε με τις προαναφερόμενες δεσμεύσεις. Έκτοτε, δεν υπήρξε καμία απάντηση, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για επικοινωνία από πλευράς των εργαζομένων.

Το ΜέΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, να σταματήσουν τον εμπαιγμό των εργαζομένων της αυτοδιαχειριζόμενης Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ και να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που η ίδια κυβέρνηση προκάλεσε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο