Βίντεο: Η αποδόμηση του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη σε 5 λεπτά

Συνεντεύξεις - videos
11 Φεβ, 2021

Τις τελευταίες ημέρες, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια ή/και την αστυνομία (η κυβέρνηση ενίοτε τα μπερδεύει, κρίνοντας και από τους συναρμόδιους υπουργούς του σ/ν), διατυπώθηκε από το βήμα της Βουλής κάθε πιθανό ψέμα για το τι ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σε ονομαστά πανεπιστήμια του εξωτερικού — από τον πρωθυπουργό, την υπουργό παιδείας, τον υπουργό προστασίας του ειδικού φρουρού αλλά και εντυπωσιακό αριθμό βουλευτών. Πάνω σε αυτόν τον κατακλυσμό ψεμάτων στηρίζεται το σχετικό κυβερνητικό αφήγημα.

Το ΜέΡΑ25 είχε παρουσιάσει τα πραγματικά δεδομένα ήδη από το προηγούμενο Σάββατο 6/2: είχε αναιρέσει τα ψεύδη της ΝΔ… πριν ακόμα εκείνη τα πει. Αλλά αποκαλύπτει και τις «παραγγελίες» της Πρεσβείας για ιδιωτικά κολλέγια, φοιτητικό συνδικαλισμό, άσυλο και αστυνόμευση, όπως αυτά αποτυπώνονται στις διαρροές απόρρητων εγγράφων της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στα Wikileaks. Δείτε σε πέντε λεπτά τα πραγματικά δεδομένα για πανεπιστήμια, αστυνομία, WikiLeaks και… την πρεσβεία στο βάθος:

Σημείωση: Μόνο ενδεικτικές αναφορές από το πολύ πλούσιο υλικό των WikiLeaks στο τι εύχεται η Πρεσβεία των Η.Π.Α. για τα ελληνικά πανεπιστήμια, τα ιδιωτικά κολλέγια και την παιδεία εν γένει, τις συναντήσεις, τις προτροπές και τις εκτιμήσεις της βρίσκονται εδώ. 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο