Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: «Η μέση οικογένεια στην Ελλάδα μπαίνει μέσα, 2.000 ευρώ το χρόνο»

Συνεντεύξεις - videos
29 Μάι, 2024

O Γιάνης Βαρουφάκης στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα” στον ΑΝΤ1 ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η ελληνική κοινωνική οικονομία δεν είναι βιώσιμη.

Σε μια χώρα με μισθούς Αλβανίας και τιμές Λονδίνου,η μέση οικογένεια με δύο παιδιά στην Ελλάδα μπαίνει μέσα 2 χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο. Η αιτία είναι η ανεξέλεγκτη δράση των καρτέλ, είτε στην ενέργεια, είτε στα σούπερ μάρκετ.

Οι πολιτικές ευθύνες για αυτή την κατάσταση βαραίνουν την Νέα Δημοκρατία και τα τρία μεταπασόκ (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά) που υπέγραψαν όλο το νομοθετικό πλαίσιο της λεηλασίας, όπως για παράδειγμα το σχέδιο Ηρακλής που παραδίδει τις κατοικίες στα αρπακτικά ταμεία.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 στηλίτευσε την μαύρη προπαγάνδα που δεν αφήνει να αναπτυχθεί πολιτικός διάλογος και να ενημερωθεί ο κόσμος για τις θέσεις των κομμάτων.

Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η αποχή αυξάνεται, αφού οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από την προδοσία των δυνάμεων που εμφανίζονταν ως προοδευτικές.

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει το ΜέΡΑ25 Ι Οικολογική Ανατρεπτική Αριστερά για να δώσει έναν αγώνα σε δύο μέτωπα, και το ελληνικό και το ευρωπαϊκό, να σταθεί, όπως έχει αποδείξει ότι μπορεί, απέναντι στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και να την ξεσκεπάσει για το ρόλο της στη λεηλασία των πολλών και στη συνενοχή της στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Δείτε τη συνέντευξη:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο