Τομέας Υγείας: Συντονισμένα πυρά γιατρών ενάντια στα προεκλογικά ρουσφέτια του Υπουργείου Υγείας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Μάι, 2023

Προεκλογικά ρουσφέτια στο Υπουργείο Υγείας από την Μίνα Γκάγκα και την αναίσχυντη «υπηρεσιακή» κυβέρνηση, που συνεχίζει ακάθεκτη διορίζοντας προσωπικό και επιβάλλοντας παράνομες και παράλογες αποφάσεις.

Αρχικά η εγκύκλιος για τις εφημερίες έριχνε στο ναδίρ την ασφάλεια των ασθενών! Όπως δήλωσαν τα σωματεία πρόκειται για μια εγκύκλιο «άκρως επικίνδυνη και εξευτελιστική για τους ασθενείς και τους συναδέλφους της, ιατρούς του ΕΣΥ» που οδηγεί «όσους ιατρούς έχουν απομείνει στο ΕΣΥ σε μαζικές παραιτήσεις». Μετά το σάλο που προκλήθηκε αποσύρθηκε από την ίδια, γιατί ήταν αδύνατον οι γιατροί και οι ασθενείς να δεχτούν ότι μία εφημερία χειρουργικής μπορεί να γίνει από έναν γυναικολόγο!

Η δεύτερη κίνηση αφορούσε την προκήρυξη 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας (ΦΕΚ 2673 τ.Β 21-4-23) με την ψευδή επιγραφή της ενίσχυσης του συστήματος υγείας και τον υπερβατικό χαρακτηρισμό της ως “εξαιρετικά επείγουσας”. Η υφυπουργός δημοσίευσε στη «Διαύγεια», στις 4 Μαΐου, προκήρυξη 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, ενώ θέτει ως προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από 15 έως 24 Μαΐου, ημερομηνίες δηλαδή μέσα στις εκλογές! Υπενθυμίζεται ότι λόγω εκλογών με βάση τις νομοθετικές ρυθμίσεις και με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, απαγορεύονται όλες οι προσλήψεις αλλά και οι υπηρεσιακές μεταβολές.

Ωστόσο, οι θέσεις συντονιστών διευθυντών έχουν θεσπιστεί από το 2009 και μέχρι σήμερα δεν έχουν ποτέ πληρωθεί! Πώς μπορεί η κυβέρνηση να επικαλείται αυτή τη στιγμή χαρακτήρα «εξαιρετικά επείγοντος» μετά από 14 χρόνια απραξίας; Είναι προφανές πως πρόκειται για άλλη μία ρουσφετολογική προσπάθεια της κυβέρνησης με την υπογραφή της κ. Γκάγκα και όλα αυτά όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακηρύττει ”δίκαιη πολιτική για την Υγεία”!

Το Μέτωπο των Νοσοκομειακών Γιατρών σε δελτίο τύπου με τον τίτλο Το κύκνειο ρουσφέτι της κ. Γκάγκα μιλάει για «ρουσφετολογικό κρεσέντο που δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά» και προσθέτει ότι «πρώτη φορά στα χρονικά βγαίνει προκήρυξη συντονιστών και μάλιστα δεν αφορά κάλυψη κρίσιμων και επειγουσών αναγκών των νοσοκομείων, αλλά διοικητική αναβάθμιση και ρουσφέτι ημέτερων συντονιστών».

Από την μεριά της η ΟΕΝΓΕ απαιτεί να ακυρωθεί η σκανδαλώδης προκήρυξη Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ τονίζοντας ότι «Οι κλινικές χρειάζονται νέους Επιμελητές, όχι «συντονιστές διευθυντές» και απαιτώντας «να γίνουν όλες οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών με προτεραιότητα τμήματα που ήδη βρίσκονται σε λειτουργική κατάρρευση».

Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη δηλώνει ότι η τεχνητή απαξίωση του ΕΣΥ, που επισυμβαίνει εδώ και 14 χρόνια με τρομερή ένταση απ όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, έχει ως στόχο την πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας και τις παράδοσή της στους ολιγάρχες χωρίς σύνορα, τύπου CVC. Δεσμευόμαστε να καταργήσουμε τον νόμο ταφόπλακα του ΕΣΥ 4999/2022! Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο