Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Τηλεδιάσκεψη με φορείς εργαζομένων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Μαρ, 2021

Την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη βουλευτή Β’ Πειραιά και Γραμματέα της ΚΟ του ΜέΡΑ25 κα. Φωτεινή Μπακαδήμα, του μέλους της Π.Γ. του ΜέΡΑ25 κ. Θανάση Μπαράκα, την Πρόεδρο Εργαζομένων του Ν. Χανίων και μέλους της Π.Γ. του ΜέΡΑ25 κα. Αθηνά Γιαννουλάκη και με προσκεκλημένους τον Πρόεδρο Εργαζομένων του Δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής και μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Χριστόδουλο Ευθυμίου, την Πρόεδρο Εργαζομένων του Δήμου Αγ. Παρασκευής Αττικής κα. Στέλλα Ζανίνη, και το μέλος του Γ.Σ της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Μάριο Κατσουρό.

Η τηλεδιάσκεψη έλαβε χώρα στα πλαίσια των συζητήσεων που έχει ξεκινήσει ο Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΜέΡΑ25 με φορείς και ενώσεις, με σκοπό την άμεση ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και τη συμβολή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάδειξη και επίλυσή τους.

Πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων ενόψει του νομοσχεδίου για την Τ.Α που πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση. Ο Τομέας ενημερώθηκε αναλυτικά από τους προσκεκλημένους για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στους χώρους εργασίας τους και τα γενικότερα ζητήματα στην αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού.

Υπήρξε μία σύγκλιση απόψεων πως το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών είναι σε συνέχεια μίας διαχρονικής επίθεσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι διατάξεις του προτεινόμενου εκλογικού συστήματος στρέφονται εναντίον της δημοκρατίας και της πολυφωνίας. Επίσης αναδείχθηκαν ως σημαντικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση και η απαξίωση του ρόλου της. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε πως οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η παρουσίαση των κύκλων κινητικότητας ως λύση αποτελούν υποβάθμιση των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της.

Ως Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκηση του ΜέΡΑ25, ευχαριστούμε θερμά τους προσκεκλημένους για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησής μας και τη συμμετοχή τους στην τηλεδιάσκεψη σε ένα εξαιρετικά δημιουργικό και συνεργατικό κλίμα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο