Τομέας Πολιτισμού: Το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να προστατεύσει τους υπαλλήλους του

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Μαρ, 2023

Οι δημόσιοι λειτουργοί είναι συνηθισμένοι στις απειλές, στους εκφοβισμούς και την λεκτική βία. Και την έχουν καταγγείλει μέσα από τα σωματεία τους πολλές φορές. Όμως διαδοχικές κυβερνήσεις άφησαν την δημόσια διοίκηση να υποβαθμίζεται συνεχώς, τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Και η τέταρτη εξουσία, τα ΜΜΕ, καλλιεργούσαν το προφίλ του παράσιτου και του ανεπαρκή, βολεμένου δημοσίου υπαλλήλου.

Η πρόσφατη κακοποιητική, τρομοκρατική επίθεση εναντίον δημόσιου λειτουργού στη Μύκονο, ήταν αναμενόμενη. Οι απειλές και οι εκφοβισμοί αποτελούν καθημερινότητα για την πλειονότητα των δημόσιων λειτουργών, ειδικά για όσους βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά όπου τα οικονομικά συμφέρονται είναι μεγάλα. Τώρα όμως σωματοποιήθηκαν. Σε μια τραγική για τη χώρα χρονική συγκυρία, αρχαιολόγος, υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, που «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις», υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από «αγνώστους».

Ποιοι είναι αυτοί οι άγνωστοι; Η πολιτική ηγεσία οφείλει να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά και να ζητήσει τη συσχέτιση των υποθέσεων που χειριζόταν ο υπάλληλος με την επίθεση, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι «άγνωστοι». Άλλως είναι συνένοχη σε ένα ακόμη έγκλημα στην σειρά των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί την τελευταία μαύρη τετραετία στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Το ΜέΡΑ25 υπερασπίζεται τη δημόσια διοίκηση και όχι τις δημόσιες σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Μητσοτάκης ΑΕ και των επιχειρηματικών συμφερόντων, που αντιμετωπίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες όχι ως ρυθμιστές του δημοσίου συμφέροντος, αλλά ως εχθρική τροχοπέδη προς τα σχέδιά τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο